Részletes leírás
A mag gyógyászati célú alkalmazása sokkal inkább ez úton, tehát a mag finom, (például lisztes állagú) lapításával, illetve őrlésével válik lehetővé. Ha csupán összetörik, vagy ledarálják a lenmagot, úgy a finom feltárás értékei kevésbé érvényesülnek és a mag inkább megkeseredik, az erőteljes oxidáció miatt. Szerte a világon a pehelyszerű állag az igazán tartós és egészséges lenmagtermék.
Fogyasztható müzliben, joghurtban, kenyérbe sütve vagy bőséges folyadékkal.
Tápérték 100 g termékben:
- energia: 2182 kJ (526 kcal)
- fehérje: 22,2g
- szénhidrát: 14,1g
- zsír: 42,3g
- rost: 9,2g
Minőségét megőrzi:
A dobozon jelzett hónap végéig (nap,hó,év)
Tárolás:
Száraz, hűvös helyen tartandó!