Dénes Natura Hajdinapehely 250 g

495 Ft

Sós vízben főzve köretként, édesen elkészítve magvakkal, gyümölcsökkel, mézzel müzliként.
Részletes leírás és specifikáció
    Készletinformáció
  • Központi raktár

    Készleten van a termék

  • Bartók Béla

    Átvehető ma, nyitás: 10:00

  • Szent István körút

    Átvehető ma, nyitás: 7:30

  • Rákóczi út

    Átvehető ma, nyitás: 7:30

  • Pólus

    Átvehető ma, nyitás: 10:00

Mennyiség:

Részletes leírás

A hajdina (pohánka) régebben az egyszerű népi ételek sorába tartozott. Nagyipari méretű hántolása esetén előáztatják, vagy még kissé pörkölik is, ekkor a színe barnás tónust kap. A hőkezelés nélküli hajdinahántolás fehéres színű. Az íze sem olyan erős, mint a barna hajdináé. Beltartalmi értékei mindkét féle hajdinának egyformán említésre méltóak. A hántolását is házilag oldották meg hézagosra állított malomkövek között átdörzsölve távolították el a kemény héjszerkezetet.

A Naturkonyha fedezte fel ismét, és bár íze sajátosan különleges, erős, talán pont ezért is egyre népszerűbb."A legújabb kutatások alátámasztják a régi megfigyeléseket: a hajdina jótékonyan hat az érrendszeri megbetegedéseknél, a magas vérnyomásban szenvedőknél, a cukorbetegeknél. A főzési ideje az egyébként is rendkívül gyorsan megpuhuló hajdinához képest még rövidebb. Szinte csak pár perc. A felhasználhatósága szélesebb skálán mozog. Tehető müzlibe, levesbe, egyéb ételekbe, ahol az íz nem "lóg ki". Együtt főzhető kölessel is.

Fogyasztható:
sós vízben főzve köretként, édesen elkészítve magvakkal, gyümölcsökkel, mézzel müzliként.

Főzés:
2 - 3 percig.

Minőségét megőrzi:
A dobozon jelzett hónap végéig (nap,hó,év)

Tárolás:
Száraz, hűvös helyen tartandó!

Teljes leírás

Vásárlói vélemények

Az értékeléshez be kell jelentkezned
5 csillag
0
4 csillag
0
3 csillag
0
2 csillag
0
1 csillag
0