Részletes leírás
BIORGANIK BIO PUFFASZTOTT AMARANT 100G
Kiszerelés: 100 g
A specifikációban szereplő adatok 100 g termékre vonatkoznak.
- Kimagasló a fehérje- és zsírtartalma.
- Vasban gazdag.
- Bio és Gluténmentes.
Dél-Amerikából származó álgabona, amelyet már többezer évvel ezelőtt is ismertek és termesztettek, de csak cc. 40 éve figyeltek fel kimagasló beltartalmi értékeire.
Az amarant nem tartalmaz glutént, így az arra érzékenyek is nyugodtan fogyaszthatják.
JELENTŐSÉG, HATÁSOK
Az amarant szénhidráttartalma alacsonyabb, fehérje- és zsírtartalma pedig magasabb, mint a legtöbb gabonának és álgabonának. Fehérje összetétele kedvező, az esszenciális aminosavak közül lizint tartalmaz nagy mennyiségben, ami a többi gabona mellett különlegessé és hasznossá teszi. A zsírsavak közül a többszörösen telítetlenek dominálnak.
Rosttartalma magas, ami segíti az emésztést és lassítja a szénhidrátok vércukorszint-emelő hatását, illetve székrekedés esetén is kedvező hatású.
Az amarant vastartalma kiemelkedő a gabonák közül. E mellett kalcium, magnézium és cink tartalma is figyelemreméltó.
FELHASZNÁLÁS
Fogyaszthatjuk müzlibe keverve vagy készíthetünk belőle süteményt, kekszet, energiaszeletet. Panírozáshoz, töltelékek készítéséhez is használható.
ÖSSZETÉTEL
Összetevők: *bio puffasztott amarant
*= Ellenőrzött Ökológiai Gazdálkodásból HU-ÖKO-01
ellenőrizte: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft.
Tápanyagtartalom (100 g-ban):
- Energia: 1678 kJ / 398 kcal
- Zsír: 8,8 g
- amelyből telített zsírsavak: 2,5 g
- Szénhidrát: 62 g
- amelyből cukor: 1,5 g
- Fehérje: 14,6 g
- Só: 0,05 g
TOVÁBBI TUDNIVALÓK
Tárolás: Száraz, hűvös helyen tartandó!
Minőségét megőrzi: a csomagoláson jelzett időpontig.
Származási ország: Németország.
Forgalmazó: BIOrganik Online Kft.
Az oldalunkon lévő adatokat folyamatosan frissítjük, törekszünk arra, hogy naprakészek legyenek. Szeretnénk felhívni azonban a figyelmet, hogy ennek ellenére a webshopon szereplő adatok (beleértve a termékfotókat, tápérték-, összetétel-, és allergén információkat is) csak tájékoztató jellegűek, a tényleges értékek eltérhetnek az élelmiszerek természetéből adódóan. A friss, aktuális információkat a termékek csomagolásán találják meg.