ClinSin med Junior Orr- és melléküregöblítő készlet (flakon + 16 tasak)
ClinSin med Junior Orr- és melléküregöblítő készlet (flakon + 16 tasak)
3 795 Ft

ClinSin med Junior Orr- és melléküregöblítő készlet (flakon + 16 tasak)

3 795 Ft

Az orr- és a melléküregek öblítésére • 4 éven felüli gyermekek számára!

Részletes leírás és specifikáció
  Készletinformáció
 • Központi raktár

  Készleten van a termék

 • Szent István körút

  Átvehető ma 16:00-ig

Részletes leírás

ClinSin med Junior Orr- és melléküregöblítő készlet
(flakon + 16 tasak)

4 éven felüli gyermekek számára!

Csomagolás tartalma: A ClinSin med junior orr- és melléküreg-öblítő készlet 4 év feletti gyerekek számára orröblítő ­flakonból és 16 db oldatkészítésre alkalmas portartalmú tasakból (1,08 g/db) áll.

A ClinSin med junior vény nélkül kapható orvostechnikai eszköz egy készlet, amely 1 ­flakont és 16 tasak felforralt vízben oldható port tartalmaz az orr- és melléküregek öblítésére, tisztítására, ápolására, megelőzési célra, valamint orr- és melléküreg műtét utáni tünetek kezelésére.

Ez az orvostechnikai eszköz az alábbi esetekben használható:

 • arcüreggyulladás,
 • különböző eredetű nátha (allergia és fertőzés),
 • orr- és melléküreg műtéti beavatkozások előtt és után,
 • magas portartalmú vagy nagyon száraz levegő esetén,
 • száraz orrnyálkahártya esetén az orr gyógyszeres kezelése után,
 • az orr- és melléküregek megfelelő higiéniájának fenntartására.

A ClinSin med junior orvostechnikai eszköz izotóniás (fiziológiás) és hipertóniás (magas sótartalmú) oldat készítésére egyaránt alkalmas.

Az izotóniás oldat természetes módon tisztítja meg az orrot a felgyülemlett allergénektől, baktériumoktól és vírusoktól. A tisztításon kívül a hipertóniás oldat össze is húzza a nyálkahártyát fertőzések, allergiák (orrfolyás, szénanátha), arcüreggyulladás és a melléküregekben felhalmozódott váladék esetén.

használat módja:

Izotóniás (­fiziológiás) oldat – 1 tasak tartalmát szórja a ­flakonba, töltse meg felforralt (már nem forró) meleg vízzel, amíg a 120 ml jelzést eléri. A ­flakont zárja le a kupakkal, majd az ujjával fedje le a kupak tetején lévő nyílást, és addig rázogassa, amíg egy tiszta oldat keletkezik. Azután az oldattal előbb az egyik orrnyílást (az oldat egyik felével), azután a másikat (az oldat másik felével) öblítse.

Hipertóniás (magas sótartalmú) oldat – 2 tasak tartalmát szórja a ­flakonba, majd töltse meg felforralt (már nem forró) meleg vízzel, amíg a 120 ml jelzést eléri. A ­flakont zárja le a kupakkal, majd az ujjával fedje le a kupak tetején lévő nyílást, és addig rázogassa, amíg egy tiszta oldat keletkezik. Azután az oldattal előbb az egyik orrnyílást (az oldat egyik felével), azután a másikat (az oldat másik felével) öblítse. Enyhe, égető érzés jelentkezhet az orr öblítése után.

Egyéb tudnivalók az alkalmazás előtt:

 • A ClinSin med junior orvostechnikai eszköz 4 év feletti gyerekek esetében alkalmazható.
 • Az eszközt felnőtt felügyelete mellett kell használni.
 • Naponta egyszer vagy kétszer kell öblíteni az orr- és melléküregeket, legalább egy órával a szabad levegőre való kimenetel (amennyiben a külső hőmérséklet 19°C-nál alacsonyabb), ill. lefekvés előtt.
 • A CinSin med junior egy újrafelhasználható orvostechnikai eszköz. Az orr- és a melléküregek öblítése után, a fl­akont és a feltétjét folyó vízzel gondosan meg kell tisztítani, és meg kell szárítani.
 • Csak a készletben található ­flakont használja az öblítéshez. Ha a ­flakon eltörik vagy deformálódik, illetve három havi használat után újra kell cserélni.

Alkalmazás lépései: 

 1. Szórja 1 tasak tartalmát (izotóniás oldat készítéséhez) vagy 2 tasakot (hipertóniás oldat készítéséhez) a flakonba, töltse meg felforralt (de már nem forró) meleg vízzel, amíg eléri a 120 ml jelzést.
 2. Zárja le precízen a fl­akont, fedje le az ujjával a feltéten lévő nyílást, és rázogassa a tartályt tiszta oldat keletkezéséig.
 3. Hajoljon mosdókagyló vagy egy mosdótál fölé, és szájon át történő könnyed légzés közben helyezze az egyik orrnyílásba a ­flakon feltétjét, majd nyomja össze óvatosan a ­flakont, hogy az oldat 50%-a bejusson az orrnyílásba. (Ne nyomja össze a másik orrnyílást, mivel annak nyitva kell maradnia, hogy a víz és a különböző váladékok távozhassanak az orrból.) Az oldat másik 50%-t a másik orrnyílásba alkalmazza, és ismételje meg az előbbi teljes eljárást. NE NYELJE LE AZ OLDATOT!!!
 4. Mindkét orrnyílás öblítése után fújja ki az orrát, és eldobható zsebkendővel törölje meg. Öntse ki a maradék oldatot. Minden öblítés előtt készítsen új oldatot.

összetevők

Minden ClinSin med junior tasak 1,08 g nátrium-kloridot tartalmaz.

FIGYELMEZTETÉSEK ÉS ÓVINTÉZKEDÉSEK:

Ne használja, ha allergiás a hatóanyagra. Nem szabad a készletet használni teljesen eldugult orr, orrsövényferdülés, fülfertőzés esetén.

Orrműtéten átesett betegek esetében a készlet használata előtt konzultálni kell a kezelőorvossal. Ne öblögesse az orrát vagy a melléküregeket forró vagy nem felforralt csapvízzel. Ne használja a lejárati idő után.

Kölcsönhatások: Nem ismertek.

Orvosi balesetek: Nem jeleztek balesetet megfelelően használt készlet esetében.

további tudnivalók

Száraz helyen tárolja. Ne tárolja úgy, hogy a feltét a tartályon van. Ne tárolja a nedves alkatrészeket műanyag zacskóban. Ne használja a fl­akont, ha sérült vagy nem eltávolítható elszíneződések találhatók rajta. A károsodások elkerülése érdekében ne tegye a ­flakont, a feltétet és a csövet forrásban lévő vízbe.

Gyermekek elől elzárva tartandó. Eredeti csomagolásban tárolandó, fénytől és nedvességtől védve. Tartsa be a tárolási körülményeket. Ne használja a lejárati idő után. A lejárati idő az adott hónap utolsó napjára vonatkozik.

Gyártó: Natur Produkt Pharma Sp. z o.o.

Forgalmazó: Dr. Theiss Naturprodukt Kft. 

Az orvostechnikai eszköz használati útmutatója és címkézése megfelel a gyártó által az eszközzel együtt nyújtott tájékoztatási követelményeknek, amint azokat az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2017/745 rendelete (2017. április 5.) tartalmazza.

Orvostechnikai eszköz, mely egyben gyógyászati segédeszköznek is minősül.

A kockázatokról olvassa el a használati útmutatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát!

Teljes leírás