Hüvelyesek (bab, lencse, csicseri)

Ezzel szűrve: jojoba olaj
Találatok szűkítése

A különféle hüvelyesek - bab, lencse, csicseriborsó - rostdús, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag élelmiszerek. Az egészséges étrendbe könnyedén beilleszthetők, hatóanyag-tartalmuk révén pedig számos hasonló egészségvédő hatással bírnak. A főzelékként, levesként, töltelékként és pástétomként is elkészíthető lencse fehérjében és antioxidáns polifenolokban gazdag, ezen kívül magnéziumot, folsavat, B1-vitamint és vasat is tartalmaz. Az indiai gasztronómia egyik alapkelléke, a mungóbab a lencséhez hasonlóan gazdag hatóaanyag-tartalommal rendelkezik, rosttartalmának köszönhetően pedig béltisztító hatással bír. Az élelmi rostokban szintén gazdag csicseriborsó - hasonlóan hüvelyes társaihoz - rendszeres fogyasztása esetén hozzájárulhat a vér koleszterinszintjének csökkentéséhez, így a szív- és érrendszeri megbetegedések megelőzéséhez.

    Cikkszám Cikksz. BOO0751
    A mungóbab apró szemű, rendkívül könnyen emészthető, rostokban gazdag így segíti a salakanyagok távozását, a szervezet méregtelenítését. B-vitamint, vasat, folsavat, magnéziumot, mangánt és foszfort tartalmaz.
    Készleten
    1 350 Ft