Részletes leírás
Formanek Vineg'art csipkebogyó balzsamecet
kiszerelés: 250 ml
A specifikációban szereplő adatok 100 g termékre vonatkoznak.
Csipkebogyó ágyon érlelt borecet, magas C-vitamin és ásványianyag-tartalommal. Vinavin nagyarany- és NESZ arany-díjazott, többszörösen elismert termék. Megállja a helyét a top gasztronómiában, meglepő ízeket varázsolva az ételekhez. Különösen vadhúsok mellett ajánlott, pácként vagy öntetként. A termék nem tartalmaz sem tartósítószert, sem aromákat, sem ízfokozót. Édesítésre gyümölcsmustot használunk, ezen kívül semmilyen hozzáadott cukrot nem tartalmaz.
Ínyenc felhasználhatóságán felül kiemelnénk élettani hatását. Amit nagyszüleink népi orvosságként használtak egykor a mindennapokban, azok általában igazolják „jó hírüket”. Így van ez a csipkebogyó esetében is, melynek jótékony hatásait számos tanulmány is alátámasztja. Kúraszerűen alkalmazva szervezetünk könnyebben regenerálódik a hosszú, testet-lelket egyaránt megviselő telet követően. Mi több, hála a csipkebogyóban lévő megszámlálhatatlan ásványi anyagnak, immunrendszerünk is sokkal ellenállóbb lesz a fertőzésekkel, betegségekkel szemben.
felhasználási javaslat
- A csipkebogyó édes, intenzív gyümölcsös izével kiváló kiegészítője salátáinknak. Önmagában is ízletes a salátára locsolva, de készíthetünk belőle vinaigrettet is, pl. olívaolajjal, vagy más kedvenc hidegen sajtolt olajunkkal, ízlés szerint sóval, borssal kikeverve, nagyon finom öntet készíthető belőle.
- Húsokhoz is remekül passzol, akár a kész sültekhez készítünk öntetet belőle, vagy csak pár cseppel fűszerezzük kész ételünket, mindenképp izgalmas ízek keverednek ki belőle.
- Egyedülálló kiegészítője lehet bármilyen desszertnek. Használjuk bátran gyümölcsök posírozásához, vagy ízesítsük vele süteménytésztánkat, krémjeinket.
- Egészségtámogató italként is alkalmazhatjuk, nagyjábólnapi 20-30 ml mennyiséget keverjünk el 3-5 dl vízben, s napközben étkezések között fogyasszuk.
a borecet művekről
A ma ismert Borecet Művek gondolata Formanek Ferenc fejében született meg 2006-ban. A korábban tanárként, fizikusként és kutatóként tevékenykedő vállalkozó gyermekkora óta érdeklődött a borászat és a szőlészet művészete iránt, Bodrogkeresztúrra költözését követően pedig inspirációt érzett a Tokaji borvidék hagyományaihoz való kapcsolódásra. Látva és értékelve a tokaji gazdák generációkon keresztül ápolt hagyományait, úgy érezte, még egy borászattal nem tudna többet hozzátenni a vidék értékeihez. Ehelyett egy rég elfeledett ősi hagyományt, a borecetkészítést kezdte el kutatni. A sors játékaként, miközben vállalkozásához élelmiszermérnököt keresett, élete párjára is rátalált. Ma Képíró Anitával együtt vezetik a Borecet Műveket, s hazánkban egyedülálló módon alkotnak értékből, élettel teli eceteket.
A Borecet Művek szívügye a minőség, a természetesség és az egészség. Az ecetgyártás évezredes hagyományainak és az ecet kedvező élettani hatásainak ismeretében szeretnék népszerűsíteni az ecetfogyasztást. E cél érdekében a hagyományok megtartása mellett a gyártási folyamatok korszerűsítése is fontos törekvésük. Jelentős techológiai fejlesztést tudhatnak magukénak, a termékminőség megtartása mellett.
A Borecet Művek természetes összetételű, adalékanyagoktól mentes, kivételes ízvilágú termékeket kínál. A Borecet Művek termékei színesebbé teszik a mindennapi étkezést, s hozzájárulnak egészségünk megőrzéséhez.
összetevők
Furmint borecet, almaecet, sűrített almamust, áfonya sűrítmény 5%, ibolyapaszta 1%.
Tápérték 100 g termékben:
- Energia: 435 kJ / 102 kcal
- Zsír: 0 g
- - amelyből telített zsírsavak: 0 g
- Szénhidrát: 23,2 g
- - amelyből cukor: 23,2 g
- Fehérje: 0,3 g
- Só: 0 g
Savtartalom: 4%
további tudnivalók
Tárolás: Száraz, hűvös, fényvédett helyen.
Minőségét megőrzi: Lásd a csomagoláson feltüntetett időpontot.
Forgalmazza: Formanek Vineg'Art
Az oldalunkon lévő adatokat folyamatosan frissítjük, törekszünk arra, hogy naprakészek legyenek. Szeretnénk felhívni azonban a figyelmet, hogy ennek ellenére a webshopon szereplő adatok (beleértve a termékfotókat, tápérték-, összetétel-, és allergén információkat is) csak tájékoztató jellegűek, a tényleges értékek eltérhetnek az élelmiszerek természetéből adódóan. A friss, aktuális információkat a termékek csomagolásán találják meg.