Részletes leírás
Natura Búzasikér 500g
A búzasikér, más néven glutén a búzában található fehérje. Rugalmas szerkezetű gabonafehérje, megfelelő teljes kiőrlésű tészták, kenyér és zablisztes receptek elkészítéséhez. A zabpehelyből, valamint teljes kiőrlésű lisztből készített linzerek elengedhetetlen összetevője - a búzasikér jóvoltából nyújthatók, vághatók és szeletelhetők jól ezek a sütemények. A búzafehérje szükséges továbbá a teljes kiőrlésű lisztből, valamint maglisztből készült tészták elkészítéséhez is. A búzasikérből készíthetünk búzahúst is.
Felhasználási javaslat: Felhasználható kenyérsütőgéppel vagy hagyományos módon készült pékáruhoz a liszt sikértartalmának növelésére. (Adagolás: 1 ek/500 g).
Búzahús készítése:
A búzahúsport meleg vízzel összekeverjük, így gumiszerű massza lesz. Cipókat formálunk belőle és min. 10 percig pihentetjük. Forrásban levő fűszeres vízbe dobva megfőzzük. Ha feljött a víz tetejére, kiszedjük és felszeleteljük. Tovább főzzük kb. 10 percig. Kihűlés után bepanírozva kisüthető, vagy egyéb "húsos" konyhatechnikával tovább feldolgozható.
Tápanyagtartalom 100g termékben:
- Energia: 1637kJ/ 379kcal
- Fehérje: 82g
- Szénhidrát: 5,8g
- amelyből cukrok: 0g
- Zsír: 2g
- amelyből telített zsírsavak: 2g
- Só: 0g
TOVÁBBI TUDNIVALÓK A TERMÉKRŐL
Tárolás: Száraz, hűvös helyen tartandó!
Származási hely: Ausztria
Legújabb értékelés
Natura Búzasikér 500 g
0 ember találta ezt hasznosnak
Hasznos ez az értékelés?
Teljeskiörlèsű liszttel készült kelt tésztákhoz használom. Jó az állaga, könnyű vele dolgozni.
Natura Búzasikér 500 g
0 ember találta ezt hasznosnak
Hasznos ez az értékelés?
Kenyérsütéshez használom. Nagyon jó.
Natura Búzasikér 500 g
0 ember találta ezt hasznosnak
Hasznos ez az értékelés?
Régóta használom, nagyon bevált a termék.