Részletes leírás
Kiszerelés: 150 g
A burgonyapehely a tudatos konyha egyik legsokoldalúbb alapanyaga, gluténmentes reformélelmiszer, ezért cöliákia esetén is bevethetjük. Természetes alapanyag, készítése során a burgonyából szárítással kivonják a nedvességet, így jön létre a finom, lemezes-szemcsés vagy lisztesebb állagú pehely.
Felhasználási javaslat:
- Tört burgonya: Elég langyos vizet keverni hozzá, és máris kész a tört krumpli, azaz sietős napokon megspórolhatjuk a krumplifőzés- és pucolás idejét, és arra sem kell várnunk, hogy kezelhető hőmérsékletűre hűljön a burgonyánk.
- Burgonyapüré készítése: Fél liter meleg,sós vízhez 250 g burgonyapehelyhet adjunk hozzá , ízlés szerint tehetünk hozzá vajat vagy margarint, majd keverjünk hozzá fél liter hideg tejet.
- Pogácsához, kroketthez, gombóchoz : Ha olyan ételt szeretnénk készíteni, amelyhez natúr főtt, áttört burgonya szükséges, nyugodtan nyúlhatunk a pehelyhez. Tehát nem csupán a feljebb már említett püréhez használhatjuk, hanem krokett, krumplis pogácsa vagy krumpligombóc tésztája is készülhet belőle.
- Sűrítésre : Az egyik legjobb gluténmentes opció burgonyapelyhet (vagy burgonyakeményítőt) használni sűrítéshez. Levesekhez, főzelékekhez egyaránt tehetjük. A főzés vége felé egyszerűen adjunk 1-2 evőkanálnyit a sűrítendő ételhez, keverjük el, majd főzzük még pár percig. Ezalatt a pehely feloldódik és megduzzad, az eredmény pedig csomómentes lesz.
- Lazítani: Kelt házi kenyerek és péksütemények szerkezetének lazítására tökéletes alapanyag. 50 dkg liszthez adjunk 2-4 púpozott evőkanál burgonyapelyhet, egyszerűen dagasszuk meg a többi hozzávalóval együtt, majd hagyjuk a tésztát a szokásos módon megkelni. Sós és édes kenyerekhez, süteményekhez egyaránt adhatjuk.
Összetevők: burgonyapehely.
A termék gluténmentes a gyártói igazolás alapján.
Tárolás: Száraz, hűvös helyen tartandó!
Csomagolja és forgalmazza: ÍZTÁR-Fűszermanufaktúra Kft.