Részletes leírás
It's us MIKLOS' sokmagvas kenyér gluténmentes lisztkeverék
Kiszerelés: 500g
A specifikációban szereplő adatok 100 g termékre vonatkoznak.
A Miklos' lisztkeverék tökéletes sokmagvas kenyér készítéséhez, belül puha kívül ropogós kérgű, a hagyományoshoz hasonló kenyeret készíthetünk belőle. A lisztkeverék mindemellett glutén-, tej-, szója-, tojás-, mellékíz és GMO mentes.
Felhasználási javaslat
Sokmagvas kenyér recept
Hozzávalók:
- 500 g miklos’ bread mix
- 430 ml langyos víz
- 22 g friss élesztő
- 12 g só
Elkészítés:
Kenyérsütő gépben
Öntsük a tálba a langyos vizet, majd tegyük bele a többi hozzávalót is, és indítsunk el egy olyan programot (kb. 1,5 órás), ami dagasztás és kelesztés után süt.
Sütőben
A hozzávalókat jól keverjük össze kézi mixerrel, vagy dagasszuk kézzel, amíg egyenletes nem lesz a tészta. Tegyük kiolajozott kenyérformába, olajozott fóliával fedjük le, és langyos helyen hagyjuk kb. 45 percig kelni. Előmelegített 210°C -os sütőben süssük 45 percig.
ÖSSZETÉTEL
Összetevők: Gluténmentes búzakeményítő, 12% lenmag, 7% napraforgómag, dextróz, 3% tökmag, 2% hajdina mag, burgonyarost, almarost, stabilizátor (guargumi, xantángumi), gluténmentes zabrost, lisztkezelő szer (aszkorbinsav), térfogatnövelő szer (nátrium-karbonátok)
Átlagos tápanyagértékek 100 g termékben:
- Energia: 1598 kJ / 380 kcal
- Zsír: 9,4 g
- amelyből telített zsírsavak: 1,2 g
- Szénhidrát: 63,0 g
- amelyből cukrok: 5,4 g
- Rost: 8,8 g
- Fehérje: 6,2 g
- Só: <0,1 g
TOVÁBBI TUDNIVALÓK
Tárolás: Száraz, hűvös helyen tárolandó.
Származási hely: Magyarország
Az oldalunkon lévő adatokat folyamatosan frissítjük, törekszünk arra, hogy naprakészek legyenek. Szeretnénk felhívni azonban a figyelmet, hogy ennek ellenére a webshopon szereplő adatok (beleértve a termékfotókat, tápérték-, összetétel-, és allergén információkat is) csak tájékoztató jellegűek, a tényleges értékek eltérhetnek az élelmiszerek természetéből adódóan. A friss, aktuális információkat a termékek csomagolásán találják meg.