Hikari Miso paszta vörös 400g
Hikari Miso paszta vörös 400g
1 350 Ft

Hikari Miso paszta vörös 400g

1 350 Ft

Szójababból készült, erjesztett fűszerpaszta. A miso a japán konyha egyik hagyományos ételízesítője. Magas fehérje-, vitamin és ásványianyag-tartalommal rendelkezik, felhasználhatjuk levesek, szószok, öntetek, savanyúságok ízének fokozásához.

Részletes leírás és specifikáció
    Készletinformáció
  • Budaörs

    Átvehető 2025. márc. 12., szerda, nyitás: 7:30

  • Központi raktár

    Készleten van a termék

  • Fény utcai piac

    Átvehető 2025. márc. 12., szerda, nyitás: 7:30

Részletes leírás

Hikari Miso paszta vörös

Kiszerelés: 400 g

A specifikációban szereplő adatok 100 g termékre vonatkoznak.

mi is az a miso?

A miso egy szójabab-alapú, erjesztett paszta, a japán konyha egyik hagyományos ételízesítője. Magas fehérje-, vitamin- és ásványianyag-tartalommal rendelkezik, sokoldalúan felhasználható. A legismertebb, misóból készült étel a tradicionális, japán misoleves, de felhasználhatjuk szószok, öntetek, savanyúságok és más levesek (ramen, udon, naben, idoni) ízének fokozásához - sőt, édességek bevonatának elkészítéséhez is.

miben különbözik a vörös miso más miso-fajtáktól?

A vörös miso hosszabb érlelési időn megy keresztül, erőteljesebb, sósabb és umamiban gazdagabb ízvilággal rendelkezik, mint a világosabb miso-fajták, például a fehér vagy a sárga miso, amelyek enyhébbek és édeskésebbek.

hogyan segítheti a miso egészségünk megőrzését?

  • A miso a szója minden egészségügyi előnyét magában hordozza. Magas fehérjetartalommal bír, A-, B-, valamint más, a szójában előforduló vitaminok is megtalálhatók benne.
  • Tartalmazza az összes esszenciális aminosavat, melyet szervezetünk nem képes szintetizálni, a benne található B-vitaminok pedig elengedhetetlenek a sejtek anyagcseréjéhez.
  • Antioxidáns hatással bír, elősegíti immunrendszerünk erősségének fenntartását.
  • Jó hatással van az emésztésre, elősegíti a megfelelő koleszterinszint fenntartását.
  • Magas kalcium-, magnézium-, valamint vastartalommal bír.
Fontos tudni! Magas nátriumtartalma miatt a miso erőteljes vízmegkötő hatással rendelkezik, ezért egyszerre csak kisebb mennyiségben, vagy pedig levesként, vízben feloldva fogyasszuk.

FELHASZNÁLÁSI JAVASLAT

Levesek, pácok, szószok, öntetetek és főételek készítéséhez használják. A miso-t az adott fogás elkészítése során utolsó lépésként adjuk hozzá az ételhez, majd forraljuk össze. Hűtőben tárolva sokáig eltartható.

összetevők

Víz, szójabab 30%, rizs, só, alkohol, élesztő, koji (Aspergillus oryzae).

Aktív hatóanyagok a napi adagban: 

  • Energia: 838 kJ/200 kcal
  • Zsír: 5,8 g
  • - amelyből telített zsírsavak: 0,9 g
  • Szénhidrát: 25 g
  • - amelyből cukrok: 11 g
  • Fehérje: 10 g
  • Só: 11 g

további tudnivalók

Minőségét megőrzi: Lásd a csomagoláson feltüntetett időpontot.

Tárolás: Lezárva, 5-30 °C közötti hőmérsékleten, közvetlen fénytől és párától elzárva tartandó.

Forgalmazza: Discovery Bliss Trade Kft.


Az oldalunkon lévő adatokat folyamatosan frissítjük, törekszünk arra, hogy naprakészek legyenek. Szeretnénk felhívni azonban a figyelmet, hogy ennek ellenére a webshopon szereplő adatok (beleértve a termékfotókat, tápérték-, összetétel-, és allergén információkat is) csak tájékoztató jellegűek, a tényleges értékek eltérhetnek az élelmiszerek természetéből adódóan. A friss, aktuális információkat a termékek csomagolásán találják meg.

Teljes leírás