Szafi Free csökkentett rosttartalmú vegán kenyér lisztkeverék (él.) (gluténmentes) 1000g
Szafi Free csökkentett rosttartalmú vegán kenyér lisztkeverék (él.) (gluténmentes) 1000g
3 195 Ft

Szafi Free csökkentett rosttartalmú vegán kenyér lisztkeverék (él.) (gluténmentes) 1000g

3 195 Ft

Összetett ételérzékenység esetén ajánljuk, mivel sem a lisztkeverék, sem a kész kenyér nem tartalmaz: glutént, tejet, tojást, szóját, olajos magvakat, hüvelyeseket, kukoricát, rizset és burgonyát. Ajánljuk továbbá alacsony rosttartalmú diétához.

Részletes leírás és specifikáció
    Készletinformáció
  • Központi raktár

    Rendelésre

Részletes leírás

Szafi Free csökkentett rosttartalmú vegán kenyér lisztkeverék 
(élesztős kenyérhez - gluténmentes termék)

Kiszerelés: 1000 g

A specifikációban szereplő adatok 100 g lisztkeverékre vonatkoznak.

Összetett ételérzékenység esetén ajánljuk, mivel sem a lisztkeverék, sem a kész kenyér nem tartalmaz: glutént, tejet, tojást, szóját, olajos magvakat, hüvelyeseket, kukoricát, rizset és burgonyát. Ajánljuk továbbá alacsony rosttartalmú diétához - azoknak, akiknek korlátozniuk kell a rostfogyasztást, így a rostban gazdag kenyereket nem tudják fogyasztani.

A napi kenyéradag meghatározásához mindenképp figyelembe kell venni az orvos által egyénre szabott, vagy az egyéni intoleranciaszinthez igazított napi fogyasztható rostmennyiséget, és a kész kenyér rosttartalmát!

Elkészítési javaslat ~ kenyér recept

Hozzávalók (495 grammos kenyérhez):

  • 300 g Szafi Free Csökkentett rosttartalmú gluténmentes vegán kenyér lisztkeverék
  • 3 g porélesztő
  • 1 g szódabikarbóna
  • 4 g só
  • 275 g langyos víz
  • 20 g frissen facsart citromlé
  • 1 g olajjal fújjuk vagy kenjük le a tetejét (elhagyható!)

Elkészítés:

  • A langyos vízben oldjuk fel a sót, az élesztőt, és a szódabikarbónát, majd adjuk hozzá a lisztkeveréket és a robotgép spirál szárával keverjük jól össze.
  • Egy spatula segítségével öntsük a masszát  kb. 12*21 cm-es kenyérformába (vagy szilikonos, vagy olajjal kifújt fémformába)
  • Vizes spatulával simítsuk el a tetejét.
  • Meleg helyen (vagy 50 fokos sütőben) kelesszük 40-50 percig.
  • Közben melegítsük elő a sütőt (de akkor már ne legyen a kenyér a sütőben, ha esetleg ott kelesztenénk!).
  • Végül 210 fokra előmelegített forró sütőben (alsó - felső program) 55 perc alatt süssük készre.
  • A sütőből kivéve kemény a kérge, de később jól szeletelhető.

Fontos megjegyzések:

Kizárólag frissen facsart citromlevet használjunk, a bolti 100%-os citromlevek nem alkalmasak ehhez a kenyérhez, mert a friss citrom savassága szükséges!

A kenyér miután kihűlt, szeletelve lefagyasztható. Szoba hőmérsékleten hamar kienged, és újra fogyasztható lesz.

Szobahőmérsékleten, zacskóban tárolva napokig finom puha marad.

összetétel

Összetevők: Gluténmentes lisztkeverék (hajdinaliszt, kölesliszt, édesburgonyaliszt), tápiókakeményítő, útifűmaghéjliszt.

Átlagos tápérték

100 g lisztkeverékben

100 g
kisült kész kenyérben*

energia:

1502 kJ / 354 kcal

933 kJ / 220 kcal

zsír:

- amelyből telített zsírsavak:

1,7 g

0,4 g

1,3 g

0,4 g

szénhidrát:

- amelyből cukrok:

74,7 g

1,4 g

45,8 g

1 g

rost:

5,2 g

3,2 g

fehérje:

7,5 g

4,8 g

só:

0,02 g

0,82 g

TOVÁBBI TUDNIVALÓK

Minőségét megőrzi: Lásd a csomagoláson feltüntetett időpontot.

Tárolás: Száraz, hűvös, fényvédett helyen.

Forgalmazza: Szafi Products Kft.


Az oldalunkon lévő adatokat folyamatosan frissítjük, törekszünk arra, hogy naprakészek legyenek. Szeretnénk felhívni azonban a figyelmet, hogy ennek ellenére a  webshopon szereplő adatok (beleértve a termékfotókat, tápérték-, összetétel-, és allergén információkat is) csak tájékoztató jellegűek, a tényleges értékek eltérhetnek az élelmiszerek természetéből adódóan. A friss, aktuális információkat a termékek csomagolásán találják meg.

Teljes leírás