Emese Süteménypor 400 g
Emese Süteménypor 400 g
715 Ft

Emese Süteménypor 400 g

715 Ft

Gluténmentes süteménypor, felhasználhatjuk kuglóf, mazsolás kalács és linzer elkészítéséhez.

Részletes leírás és specifikáció
    Készletinformáció
  • Budaörs

    Átvehető 2024. máj. 6., hétfő, nyitás: 7:30

  • Központi raktár

    Készleten van a termék

  • Szent István körút

    Átvehető 2024. máj. 6., hétfő, nyitás: 7:30

  • Rákóczi út

    Átvehető 2024. máj. 6., hétfő, nyitás: 7:30

Részletes leírás

Emese süteménypor (gluténmentes)
nettó tömeg: 400 g

A specifikációban szereplő adatok 100 g termékre vonatkoznak.

Gluténmentes süteménypor, felhasználhatjuk kuglóf, mazsolás kalács és linzer elkészítéséhez.

használat

Linzer karika:

1 csomag EMESE süteménypor, 20 dkg Rama margarin, 1 tojás, 1 csomag sütőpor. A gyúródeszka megszórásához további süteménypor szükséges.

Az alapanyagokból tésztát gyúrunk, kisodorjuk és a kétféle linzerszaggatóval kiszúrjuk. Tepsibe rakjuk és világosra sütjük, 200°C fokon, kb. 15 percen át. A kisült, nem lyukas linzereket megkenjük lekvárral és a lyukasakat ráhelyezzük. A lyukas közepű tésztát sütés előtt megkenhetjük tojásfehérjével és darált dióba mártjuk, vagy az összeragasztás után meghintjük porcukorral.

Piskóta:

8 tojás, 7 evőkanál kristálycukor, 8 evőkanál Emese süteménypor, 1 csomag sütőpor.

A 8 db tojásfehérjéből a 7 evőkanál kristálycukorral nagyon kemény habot verünk. Külön felverjük a tojások sárgáját és óvatosan belekeverjük a habba. A süteményporban elkeverjük az 1 csomag sütőport, s azt is a habba keverjük, vigyázva, hogy a hab ne törjön össze. Ezt követően - a sütemény típusától függően - tortasütő formába vagy tepsibe öntjük, melynek aljára papírt helyezünk.

Előmelegített sütőben sütjük, először 200°C fokon, majd 10 perc után csökkentjük a hőfokot 150°C fokra és még kb. 20 percig sütjük. Ha kisült, késsel körbevágjuk a forma mentén, majd fa táblára borítjuk, a papírt pedig óvatosan lehúzzuk róla. Visszafordítjuk, ha kihűlt, tetszés szerint krémmel töltjük.

Almás pite:

1 csomag Emese süteménypor, 5 dkg margarin, 3 tojássárgája, 3 evőkanál tejföl, 1 kávéskanál szódabikarbóna.

Az alapanyagokból tésztát gyúrunk, majd kettéosztjuk. Kinyújtjuk közepes tepsiméretre, a kizsírozott tepsibe fektetjük az egyik tésztát, majd rásimítjuk az almatölteléket. A tészta másik felével betakarjuk, villával megszurkáljuk és bekenjük tojásfehérjével. 200°C fokon sütjük kb. 25 percen át.

Almatöltelék: Kb. 1 kg reszelt alma, 20 dkg cukor, 1 teáskanál fahéj.

Kuglóf:

40 dkg kristálycukor, 1 csomag Rama kocka margarin, 7 tojás, 1 citrom leve és héja, 3 dl tej, 56 dkg süteménypor, 1 sütőpor.

40 dkg kristálycukrot összekeverünk 1 Rama margarinnal, egyenként belekeverjük a 7 tojás sárgáját, 1 citrom levét és héját, a 3 dl tejet és az 56 dkg süteményport. 7 tojásfehérjét jó kemény habbá verünk, majd hozzákeverjük. A tésztát kettéosztjuk, az egyik felébe 2 evőkanál kakaóport keverünk. A kuglófformát zsírral vagy margarinnal kikenjük, majd süteményporral beszórjuk.

Ezt követően a két fajta tésztával kanalanként váltva a formát feltöltjük. Kisütjük és bevonjuk csokimázzal.

Összetevők

Kukoricakeményítő, kukoricaliszt, burgonyapehely, étkezési só.

Tápanyag 100 termékben:

  • Energia: 349 kcal
  • Zsír: 0,8 g
  • - ebből telített: 0,1 g
  • Szénhidrát: 84 g
  • - ebből természetesen előforduló cukrok: 22,4 g
  • Fehérje: 1,5 g
  • Só: 0 g

További tudnivalók

Minőségét megőrzi: Lásd a csomagoláson feltüntetett időpontot.

Tárolás: Száraz, hűvös helyen.

Gyártó: Gluténmentes Bt.

Származási hely: Magyarország

Teljes leírás