Emese Kenyérpor 450 g - Gluténmentes
Emese Kenyérpor 450 g - Gluténmentes
715 Ft

Emese Kenyérpor 450 g - Gluténmentes

715 Ft

Kukoricalisztből készült, gluténmentes kenyérporkeverék. Felhasználhatjuk rántáshoz, sűrítéshez, galuska, palacsinta, panírozott húsok és ételek elkészítéséhez.

Részletes leírás és specifikáció
    Készletinformáció
  • Budaörs

    Átvehető 2024. máj. 21., kedd, nyitás: 7:30

  • Központi raktár

    Készleten van a termék

  • Szent István körút

    Átvehető 2024. máj. 21., kedd, nyitás: 7:30

  • Rákóczi út

    Átvehető ma, nyitás: 7:30

Részletes leírás

Emese Kenyérpor (gluténmentes)
nettó tömeg: 450 g

A specifikációban szereplő adatok 100 g termékre vonatkoznak.

Kukoricalisztből készült, gluténmentes kenyérporkeverék. Felhasználhatjuk rántáshoz, sűrítéshez, galuska, palacsinta, panírozott húsok és ételek elkészítéséhez.

használat

Gluténmentes kenyér (75 dkg):

1 csomag kenyérpor, 2 evőkanál étolaj, 4 dl víz, 4 dkg élesztő, 3 kávéskanál kristálycukor.  

Az élesztőt feltuttatjuk a langyosra melegített, 4 dl vízben, amiben elkevertük a 3 kávéskanál kristálycukrot. Hozzákeverjük az egy csomag (0,45 dkg) kenyérporhoz, ezután belekeverünk 2 evőkanál étolajat. Egy sűrű, galuskaszerű tésztát kapunk, amit egy előre zsírral vagy étolajjal kikent formába öntünk. Elsimítjuk a formában, majd a tészta tetejét kb. 3 cm-es mélységben, hosszában bevágjuk. Előre melegített sütőben (gáztűzhelynél teljes lángon, villanysütőben 200°C fokon 45 percig) sütjük. A tészta igény szerint 1 tojással dúsítható.

Gluténmentes kenyér (75 dkg) - másként:

1 csomag EMESE kenyérpor, 4 dl víz, 4 dkg élesztő, 3 kávéskanál kristálycukor, 4 dkg margarin.

A kenyérporban elmorzsoljuk a 4 dkg margarint és belekeverjük a vízben felfuttatott élesztőt. Formába tesszük és az előző receptben leírtak szerint megsütjük. Ha a sütés befejezése előtt kb. 10 perccel étolajjal megkenegetjük, fényesebb, ragyogóbb kenyerünk lesz. Keleszteni nem szabad!

Sós aprósütemény, perec recept:

1 csomag kenyérpor, 0,25 dkg margarin, 2 dl tejföl, 5 dkg élesztő, 1 tojás.

A kenyérporban elmorzsoljuk az élesztőt és a margarint. Hozzákeverjük a tejfölt és a tojást. Jól összedolgozzuk, amíg egy jól gyúrható tésztát kapunk. Ezután hideg helyen vagy hűtőszekrényben fél órát pihentetjük. Sodrófával kb. 0,5 cm vékonyra nyújtjuk. Perec alakú vagy nagyon apró pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. Tetejét tojással kenjük, és kizsírozott tepsiben sütjük. Gázsütőben közepes fokozaton, villanysütőben 200°C-on kb. 15-20 percig sütjük attól függően, milyen ropogósra szeretnénk az aprósüteményt. 

Összetevők

Kukoricakeményítő, kukoricaliszt, burgonyapehely, étkezési só.

Tápanyag 100 termékben:

  • Energia: 338 kcal
  • Zsír: 0,35 g
  • - ebből telített: 3,1 g
  • Szénhidrát: 82 g
  • - ebből természetesen előforduló cukrok: 6,4 g
  • Fehérje: 1,8 g
  • Só: 1,8 g

További tudnivalók

Minőségét megőrzi: Lásd a csomagoláson feltüntetett időpontot.

Tárolás: Száraz, hűvös helyen.

Gyártó: Gluténmentes Bt.

Származási hely: Magyarország

Teljes leírás