Részletes leírás
Celiko Gluténmentes, vegán Kelt tészta lisztkeverék
Kiszerelés: 200 g
A Celiko gluténmentes, vegán kelt tészta lisztkeverék kiválóan alkalmas édes élesztős sütemények – gyümölcsös sütemények, aprósütemények és muffinok, fánkok, palacsinták – készítéséhez.
- gyorsan és könnyen elkészíthető
- alkalmas vegetáriánusok és vegánok számára
- gluténmentes termék
Kiváló minőségű összetevőkből, az allergén anyagok (pl. glutén) deklarált összetételét garantáló gyártási szabályoknak megfelelően gyártják.
ismerjük meg a celiko-t!
A Celiko 40 éve gyárt gluténmentes élelmiszereket cöliákiában szenvedőknek és gluténmentes diétát folytatóknak. Folyamatosan és szorosan együttműködnek a gluténmentes mozgalom fejlesztését támogató egyesületekkel, fogyasztói csoportokkal.
A Lengyel Cöliákiás Társaság – Crossed Grain (AOECS) tanúsítványával rendelkező cég!
A Celiko fejlődése következetesen a funkcionális, úgynevezett „egészséges” élelmiszerek – természetes adalékanyagokon alapuló – gyártása felé vezetett, aminek eredményeként 1998-ban új részleget hoztak létre a cégen belül, amely a természetes élelmiszer-adalékanyagok gyártásával foglalkozik.
A természetes élelmiszer-adalékanyagok előállításának alapját három folyamatsor képezi, amelyek fagyasztva szárításon (liofilizálás), porlasztva szárításon és nyomás alatti granuláláson alapulnak.
recept: vegán morzsás torta szilvával
A tészta elkészítéséhez:
- 1 csomag Celiko gluténmentes kelt tészta keverék 200 g
- 2 evőkanál őrölt lenmag
- 100 ml meleg víz (a lenmaghoz)
- 300 ml meleg víz
- 30 g növényi olaj
- aszalt szilva
A morzsához:
- 1 evőkanál burgonyakeményítő
- 2 evőkanál rizsliszt
- 2 evőkanál vaníliás cukor
- 1 evőkanál olaj
Elkészítés:
- Öntsön 100 ml meleg vizet a lenmagra, keverje össze és tegye félre amíg kása állaga nem lesz. Szitálja a lisztkeveréket egy tálba, öntse bele az olajat és a lenmagkeveréket. Keverje össze az egészet. Miközben továbbra is keverjük, lassan adja hozzá a 300 ml vizet, attól függően, hogy a lenmag mennyi vizet vesz fel – a víz mennyisége minden alkalommal változhat. A tésztának sűrű krém állagúnak kell lennie.
- Tegye félre a tésztát, hogy meleg helyen megkeljen. Miután megkelt öntse ki a tésztát egy sütőpapírral kibélelt sütőformába. Rakja rá kedvenc gyümölcseit, pl. szilvát, epret. A morzsa elkészítéséhez a fenti hozzávalókat alaposan keverje össze. Szórja az előkészített morzsát a süteményre és a gyümölcsre.
- Az omlós süteményt 180 °C-ra előmelegített sütőben 40 percig süsse.
összetevők
Rizsliszt, kukoricakeményítő, burgonyakeményítő, módosított burgonyakeményítő, glükóz, szárított élesztő 3%, só.
Nyomokban tartalmazhatja: szóját, tejet és származékait. Beilleszthető a vegán, vegetáriánus, valamint gluténmentes diétába is.
TOVÁBBI TUDNIVALÓK
Minőségét megőrzi: Lásd a csomagoláson feltüntetett időpontot.
Forgalmazza: YesMama Zrt.
Az oldalunkon lévő adatokat folyamatosan frissítjük, törekszünk arra, hogy naprakészek legyenek. Szeretnénk felhívni azonban a figyelmet, hogy ennek ellenére a webshopon szereplő adatok (beleértve a termékfotókat, tápérték-, összetétel-, és allergén információkat is) csak tájékoztató jellegűek, a tényleges értékek eltérhetnek az élelmiszerek természetéből adódóan. A friss, aktuális információkat a termékek csomagolásán találják meg.