Részletes leírás
A csicseriborsót és annak lisztjét legfőképpen az arab konyha használja, de egyre inkább elérhető alapanyag Európában is. Igen változtatos ételeket készíthetünk belőle, kedvünk szerint fűszerezhetjük.
A csicseriborsó édeskés, dióra emlékeztető íze passzol salátákhoz, öntetekhez, különböző ragukhoz, vagy bármilyen körethez: rizshez, bulgurhoz vagy kuszkuszhoz. Jól lehet fűszerezni fahéjjal, római köménnyel, korianderrel, gyömbérrel és zöldfűszerekkel.
Vitamin- és ásványi anyag-tartalma kiemelkedő, nagy mennyiségben tartalmaz B1-, B6- és E-vitamint, valamint vasat, magnéziumot és cinket. Magas folsavtartalma miatt fogyasztása ajánlott kismamáknak.
A csicseriborsó liszt az egyik alapanyaga a humusznak, a csicseriborsókrémnek.
A csicseriborsó nem tartalmaz glutént, így mind ez egész borsó, mind annak lisztje ideális választás lehet gluténérzékenyeknek.
Tápanyag tartalom (100 g-ban)
- Energia:1521 kJ / 364 kcal
- Zsír:6 g
- amelyből telített zsírsavak:0,6 g
- Szénhidrát:30,7 g
- amelyből cukor:10,7 g
- Rost:17,4 g
- Fehérje:19,3 g
- Só:0,02 g
Száraz hűvös helyen tartandó!
Elsődleges összetevő származási ország: Törökország
Netto tömeg: 250 g
Forgalmazza: BIOrganik Online Kft.