Részletes leírás
Yakso Bio Tamari Szójaszósz
Kiszerelés: 125 ml
A specifikációban szereplő adatok 100 g termékre vonatkoznak.
Gasztronómiai kalandozásokhoz, keleti konyha kedvelőinek ajánlott BIO termesztésből származó minőségi, GMO mentes szójaszósz.
Természetesen erjesztett, teljes szójababból készült termék nem tartalmaz búza származékot. Keleties ízvilágú ételekhez, salátákhoz, grill páchoz adagolható szósz.
A Tamari sűrűbb mint a Shoyu, ezért erősebb és jellegzetesebb az íze, aromája. A fő különbség a shoyu és a tamari között, hogy a tamari nem tartalmaz búzát, csak teljes szójababból készül és a miso készítés mellékterméke.
A tamari szó szerint azt jelenti, hogy felgyülemlik, felhalmozódik. Itt arra a folyadékra hivatkoznak, ami a teljes megérett szójababból (miso) gyűjtenek össze.
A tamari szójaszósz kitűnően használható a konyhasó (NaCl) helyett. Erőteljes sós íze miatt az étel készítésénél először a szójaszószt adagold, csak kóstolás után tegyél még bele sót, ha szükséges.
FELHASZNÁLÁSI JAVASLAT
Pirított zöldséges tésztához, húsok vagy halak pácolásához a legismertebb felhasználási mód. Ezenkívül a szójaszósz elengedhetetlen kelléke a japán konyhában népszerű sushi tekercsnek.
ÖSSZETÉTEL
Összetevők: bio szója, víz, tengeri só, bio koji (Aspergillus oryzae)
Tápanyagtartalom 100g termékben:
- Energia: 270 kJ / 64 kcal
- Fehérje: 12,1g
- Szénhidrát: 4,9g
- Zsír: 0g
Ellenőrzött biológiai gazdálkodásból
Ellenőrizte: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft, HU-ÖKO-01
TOVÁBBI TUDNIVALÓK
Származási ország: EU
Az oldalunkon lévő adatokat folyamatosan frissítjük, törekszünk arra, hogy naprakészek legyenek. Szeretnénk felhívni azonban a figyelmet, hogy ennek ellenére a webshopon szereplő adatok (beleértve a termékfotókat, tápérték-, összetétel-, és allergén információkat is) csak tájékoztató jellegűek, a tényleges értékek eltérhetnek az élelmiszerek természetéből adódóan. A friss, aktuális információkat a termékek csomagolásán találják meg.