Részletes leírás
Formanek Vineg'art sárgabarack-bodza balzsamecet
kiszerelés: 250 ml
A specifikációban szereplő adatok 100 g termékre vonatkoznak.
Ahogyan más ivóeceteknek, a sárgabarackos-bodzásnak is számottevőek az egészségünkre nézve nélkülözhetetlen pozitív hatásai. Nagyszerű étvágygerjesztő, de az emésztést is jótékonyan támogatja. Fogyaszd bátran alkoholmentes aperitifként! A termék nem tartalmaz sem tartósítószert, sem aromákat, sem ízfokozót. Édesítésre gyümölcsmustot használunk, ezen kívül semmilyen hozzáadott cukrot nem tartalmaz.
felhasználási javaslat
- Frissítő italként, egy pohár vízben kb. egy evőkanálnyi balzsamecetet érdemes elkeverni, és iszogatni. Nemcsak finom, de segíthet az egészség megőrzésében is.
- Az sárgabarack kellemesen üde, gyümölcsös izével és a bodzavirág frissességével kiváló kiegészítője salátáinknak. Önmagában is ízletes a salátára locsolva, de készíthetünk belőle vinaigrettet is, pl. olívaolajjal, vagy más kedvenc hidegen sajtolt olajunkkal, ízlés szerint sóval, borssal kikeverve, nagyon finom öntet készíthető belőle.
- Egyedülálló kiegészítője lehet bármilyen desszertnek. Használjuk bátran gyümölcsök posírozásához, vagy ízesítsük vele süteménytésztánkat, krémjeinket.
- Húsokhoz nagyon szépen passzol, akár a kész sültekhez készítünk öntetet belőle, vagy csak pár cseppel fűszerezzük kész ételünket, mindenképp izgalmas ízek keverednek ki belőle. Bátran használjuk a húsok pácolásához, a végeredmény tökéletesen omlós, gazdag ízvilágú sült lesz.
a borecet művekről
A ma ismert Borecet Művek gondolata Formanek Ferenc fejében született meg 2006-ban. A korábban tanárként, fizikusként és kutatóként tevékenykedő vállalkozó gyermekkora óta érdeklődött a borászat és a szőlészet művészete iránt, Bodrogkeresztúrra költözését követően pedig inspirációt érzett a Tokaji borvidék hagyományaihoz való kapcsolódásra. Látva és értékelve a tokaji gazdák generációkon keresztül ápolt hagyományait, úgy érezte, még egy borászattal nem tudna többet hozzátenni a vidék értékeihez. Ehelyett egy rég elfeledett ősi hagyományt, a borecetkészítést kezdte el kutatni. A sors játékaként, miközben vállalkozásához élelmiszermérnököt keresett, élete párjára is rátalált. Ma Képíró Anitával együtt vezetik a Borecet Műveket, s hazánkban egyedülálló módon alkotnak értékből, élettel teli eceteket.
A Borecet Művek szívügye a minőség, a természetesség és az egészség. Az ecetgyártás évezredes hagyományainak és az ecet kedvező élettani hatásainak ismeretében szeretnék népszerűsíteni az ecetfogyasztást. E cél érdekében a hagyományok megtartása mellett a gyártási folyamatok korszerűsítése is fontos törekvésük. Jelentős techológiai fejlesztést tudhatnak magukénak, a termékminőség megtartása mellett.
A Borecet Művek természetes összetételű, adalékanyagoktól mentes, kivételes ízvilágú termékeket kínál. A Borecet Művek termékei színesebbé teszik a mindennapi étkezést, s hozzájárulnak egészségünk megőrzéséhez.
összetevők
sárgabarack ágyon érlelt furmint borecet 50%, almaecet, sűrített almamust, bodzavirág ágyon érlelt furmint borecet 15%
Tápérték 100 g termékben:
- Energia: 469 kJ/110 kcal
- Zsír: 0 g
- - amelyből telített zsírsavak: 0 g
- Szénhidrát: 25,2 g
- - amelyből cukor: 25,2 g
- Fehérje: 0,3 g
- Só: 0 g
további tudnivalók
Tárolás: Száraz, hűvös, fényvédett helyen.
Minőségét megőrzi: Lásd a csomagoláson feltüntetett időpontot.
Forgalmazza: Formanek Vineg'Art
Az oldalunkon lévő adatokat folyamatosan frissítjük, törekszünk arra, hogy naprakészek legyenek. Szeretnénk felhívni azonban a figyelmet, hogy ennek ellenére a webshopon szereplő adatok (beleértve a termékfotókat, tápérték-, összetétel-, és allergén információkat is) csak tájékoztató jellegűek, a tényleges értékek eltérhetnek az élelmiszerek természetéből adódóan. A friss, aktuális információkat a termékek csomagolásán találják meg.