Részletes leírás
STABARK NÖVÉNYI ZSELÉSÍTŐ POR
Kiszerelés: 50 g
A specifikációban szereplő adatok 100 g termékre vonatkoznak.
100 %-ban növényi alapanyagokból összeállított zselésítő por. Felhasználható zöldségekből párolt, vagy főzött kocsonyához, vagy lekvár, dzsem eltevésnél.
A növényeket előtérbe helyező étkezési rendszer úgy válik teljessé, ha a zselésítő hatást is növényekből tesszük termékeinkbe. Az állati csontlisztet, vagy a szalonnabőrkét melyet előszeretettel használnak a zselatin előállításához, bár az élelmiszeripar széles körben használja, a tudatosan táplálkozó fogyasztó elutasítja. Az ő számukra készült a teljesen növényi alapanyagokból összeállított zselésítő. Felhasználható például zöldségekből párolt, vagy főzött kocsonyához, vagy lekvár, dzsem eltevésnél.
0,5%-os arányban dzsem, gyümölcstorta, zöldség és gyümölcskocsonya készítéséhez. A gyümölcs+cukor együttes tömegének 0,5%-t kell a Stabarkból használni. Pl. 4,5kg gyümölcs és 500g édesítőszer + 25g Stabark.
Dzsem készítése: A zselésítő keveréket a tökéletes oldódás érdekében a cukorral alaposan elkeverjük és a gyömölcshöz forrás közben hozzáadjuk. Ezután még 2-3 percig főzzük majd üvegbe töltjük.
A zselésítés min. 75C fok hőmérsékleten jön létre. Hidegen NEM MŰKÖDIK!
ÖSSZETÉTEL
Összetevők: kukoricakeményítő, sűrítő anyag(guar-gumi, xantán-gumi és szentjánoskenyér liszt)
Nyomokban glutént tartalmazhat.
Átlagos tápérték 100 g termékben:
- Energia: 1344 kJ (322 kcal)
- zsír: 0,3 g
- amelyből telített zsírsavak: 0 g
- szénhidrát: 72,9 g
- amelyből cukrok: 0,1 g
- fehérje: 2,6 g
- só: 0,2 g
TOVÁBBI TUDNIVALÓK
Gyártó: Dénes-Natura kft.
Tárolás: száraz, hűvös helyen
Származási hely: Magyarország (hazai feldolgozású termék)
Az oldalunkon lévő adatokat folyamatosan frissítjük, törekszünk arra, hogy naprakészek legyenek. Szeretnénk felhívni azonban a figyelmet, hogy ennek ellenére a webshopon szereplő adatok (beleértve a termékfotókat, tápérték-, összetétel-, és allergén információkat is) csak tájékoztató jellegűek, a tényleges értékek eltérhetnek az élelmiszerek természetéből adódóan. A friss, aktuális információkat a termékek csomagolásán találják meg.