Részletes leírás
Édesítés céljából alkalmazott élelmiszer. Magas energiatartalmú, hamar felszívódó tápanyag. Szénhidráttartalmának köszönhetően nem ajánlott egyszerre sokat fogyasztani belőle.
A szőlőcukor a méz mellett a legkedveltebb édesítőszer a reformkonyhában. Mint édesítésre használható élelmiszer, a szőlőcukor a répacukorral konkurálva nagyon előretört az utóbbi néhány évben, köszönhetően annak, hogy ugyanúgy alkalmas mindenféle étel, ital, vagy sütemény készítéséhez, ám édesítő hatása magasabb, így kevesebbet szükséges felhasználni belőle.
Édesítő hatása kissé még felül is múlja a hagyományos cukrokét.
Átlagos tápérték 100 g termékben:
- energia 1522 kJ (358 kcal)
- fehérje 0 g
- szénhidrát 90 g
- zsír 0 g
Kiszerelés: 1000 g
Az étrend-kiegészítők az érvényben levő európai uniós szabályozás szerint élelmiszereknek minősülnek, amelyek a hagyományos étrend kiegészítését szolgálják, és koncentrált formában tartalmaznak tápanyagokat. Bár az étrend-kiegészítők kedvező élettani hatással rendelkezhetnek, amely egyénenként eltérő lehet, jelölésük, megjelenítésük, és reklámozásuk során nem engedélyezett a készítményeknek betegséget megelőző vagy gyógyító hatást tulajdonítani.
A termék nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot! A termék nem gyógyít betegségeket! A termék nem az orvosi kezelés helyettesítésére alkalmas! Betegség esetén használatát beszélje meg kezelőorvosával. Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! Ne szedje a készítményt, ha az összetevők bármelyikére érzékeny vagy allergiás! Kisgyermektől elzárva tartandó!