Részletes leírás
bükkerdő gergely: Csíra ABC
- amit a csíráztatásról tudni érdemes
„A csírák a fűszerekhez hasonlóan változatos ízvilággal rendelkeznek. Találunk közöttük lágy, markáns, pikáns, és kifejezetten csípős ízűeket is. Ez teszi őket alkalmassá már magukban is a legváltozatosabb felhasználásra. Nem kell hozzá konyhaművésznek lenni, hogy látványos finomságokat alkossunk belőlük.
A csíráztatás módszere egyszerű, hiszen csak locsolnunk kell a magot. A mag meg szép csöndben teszi a dolgát: nő és termeli az egészségünket óvó anyagok tucatjait. Ez az egész egyszerű, kézenfekvő és nincs benne semmi misztikus. Ezért is gondolják egyesek úgy, hogy ez nem nyújthat segítséget bajainkra, hiszen túlbonyolított világunkban csak a bonyolult és misztikus megoldás lehet „a megoldás”. Pedig a csírák „természetfeletti” ereje pont természetes egyszerűségükben rejlik.
Tudta, hogy mind a kilenc esszenciális aminosav megtalálható a csírázó magocskák többségében, mely életben maradásunkhoz nélkülözhetetlen? Ráadásul egyes magokban oly ideális arányban mely tökéletes számunkra.
Gondolta volna, hogy a gabonából kisarjadó gabonafű B-karotin tartalma elérheti az eredeti érték 400-750 szeresét is? Mindez párcsepp víznek, napfénynek és a magocska „ösztöneinek” következménye.
Sokan tudják, mi köti össze Szent-Györgyi Albertet és a C-vitamint. Többek között egy Nobel-díj. De azt már kevesebben, hogy élete utolsó 26 évében mivel foglalkozott, milyen összefüggéseket vett észre a csírázó búzában termelődő benzokinonok és a daganatos betegségek kialakulási esélyei között?”
Megtudhat sok ehhez hasonló érdekességet és Mindent, amit a csiráztatásról tudni érdemes -
- Mit, miért, hogyan, mikor és miben csíráztassunk?
- Milyen biokémiai változások mennek végbe csírázáskor?
- Hogyan fogyaszthatók a csírák és milyen jótékony élettani hatásaik vannak?
- Megtudhatja mindezeket és számos egyéb érdekességeket is a csírákról és a csíráztatással kapcsolatban!
a könyv adatai
Oldalszám: 85 oldal
Kötés: puhatáblás, ragasztókötött
Súly: 200 g
Kiadó: Szerzői magánkiadás