Részletes leírás
Celiko Gluténmentes, pilóta tészta lisztkeverék
Kiszerelés: 200 g
A Celiko gluténmentes, vegán pilóta tészta lisztkeverék kiválóan alkalmas piskóták, muffinok, cupcake elkészítéséhez.
- gyorsan és könnyen elkészíthető
- alkalmas vegetáriánusok és vegánok számára
- gluténmentes termék
Kiváló minőségű összetevőkből, az allergén anyagok (pl. glutén) deklarált összetételét garantáló gyártási szabályoknak megfelelően gyártják.
ismerjük meg a celiko-t!
A Celiko 40 éve gyárt gluténmentes élelmiszereket cöliákiában szenvedőknek és gluténmentes diétát folytatóknak. Folyamatosan és szorosan együttműködnek a gluténmentes mozgalom fejlesztését támogató egyesületekkel, fogyasztói csoportokkal.
A Lengyel Cöliákiás Társaság – Crossed Grain (AOECS) tanúsítványával rendelkező cég!
A Celiko fejlődése következetesen a funkcionális, úgynevezett „egészséges” élelmiszerek – természetes adalékanyagokon alapuló – gyártása felé vezetett, aminek eredményeként 1998-ban új részleget hoztak létre a cégen belül, amely a természetes élelmiszer-adalékanyagok gyártásával foglalkozik.
A természetes élelmiszer-adalékanyagok előállításának alapját három folyamatsor képezi, amelyek fagyasztva szárításon (liofilizálás), porlasztva szárításon és nyomás alatti granuláláson alapulnak.
recept: almás, zselés piskótatorta
A piskótatortához:
- 1 csomag Celiko gluténmentes piskóta keverék 200 g
- 50 g cukor
- 3 tojás
- 1 teáskanál sütőpor
A morzsához:
- 4 közepes méretű alma
- 2 csomag Celiko Citrom ízű cukormentes tortazselé
- 4 evőkanál cukor
- 1 csésze víz
Elkészítés:
- Hámozza meg és kockázza fel az almát. Tegye egy fazékba, öntsön rá fél csésze vizet, és fedő alatt főzze körülbelül 10 percig. Forralja fel a maradék vizet, és oldja fel benne a 2 csomag zselét 4 evőkanál cukorral. Ha feloldódott, öntse a zselét az almához, és alaposan keverje össze. Ha az alma kemény, akkor pépesíthetjük. Hagyja az így elkészült keveréket kihűlni, de ne hagyja teljesen megdermedni.
- Készítsük el a piskótát. Válassza szét a tojássárgáját a tojásfehérjétől. A tojásfehérjéket verje fel a cukorral. Ezután egyenként adja hozzá a tojássárgákat, folyamatosan kevergetés mellett. A keveréket keverje össze a sütőporral egy tálban, majd öntse a tálba a felvert tojásos keverékkel.
- Óvatosan keverje össze, majd öntse át egy 21 cm átmérőjű, sütőpapírral bélelt tortaformába.
- A piskótát 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 30 percig süsse. Miután kivette a sütőből, hagyja kihűlni, majd keresztben vágja ketté. Az egész almás keveréket kenje az alsó piskótarétegre, majd fedje be a második piskótaréteggel. Tegye a tortát legalább 2 órára a hűtőszekrénybe. Tálalás előtt szórja meg porcukorral vagy mázzal.
összetevők
Burgonyakeményítő, kukoricakeményítő, cukor.
Nyomokban tartalmazhatja: szóját, tejet és származékait. Beilleszthető a vegán, vegetáriánus, valamint gluténmentes diétába is.
TOVÁBBI TUDNIVALÓK
Minőségét megőrzi: Lásd a csomagoláson feltüntetett időpontot.
Forgalmazza: YesMama Zrt.
Az oldalunkon lévő adatokat folyamatosan frissítjük, törekszünk arra, hogy naprakészek legyenek. Szeretnénk felhívni azonban a figyelmet, hogy ennek ellenére a webshopon szereplő adatok (beleértve a termékfotókat, tápérték-, összetétel-, és allergén információkat is) csak tájékoztató jellegűek, a tényleges értékek eltérhetnek az élelmiszerek természetéből adódóan. A friss, aktuális információkat a termékek csomagolásán találják meg.