Szezámmagolaj
A szezámmagolaj többszörösen telített zsírsavakban, vitaminokban (A-, B- és E-vitaminok) és ásványi anyagokban (magnézium, vas, foszfor, kálcium) gazdag, sokoldalúan felhasználható növényi olaj. Konyhai felhasználását tekintve kiválóan alkalmazható köretek, levesek, saláták és mártások ízesítésére - ízvilága kiválóan harmonizál például a céklával vagy a spenóttal. Az antioxidánsokban gazdag szezámmagolaj ezen kívül gyulladáscsökkentő és antimikrobiális hatással bír, alkalmazhatjuk a fejbőr és a haj ápolására, használhatjuk masszázsolajként vagy akár frissítő öblögetőként is.
Figyelmeztetés: A szezámmagolaj nagyobb bőrfelületen történő használata előtt 24 órával végezzünk allergiapróbát, s a kar belső részére, a könyökhöz közel cseppentsünk pár csepp olajat. Amennyiben viszkető érzést vagy bőrpírt tapasztalunk, úgy ne alkalmazzuk a szezámmagolajat.