Paleolit táplálkozás

Ezzel szűrve: Hajdina
Találatok szűkítése

A paleolit táplálkozás lényege az egészség megóvása és magasabb szintre való emelése a kőkori étrendhez való visszatérés által. A paleolit étrend legfontosabb összetevői az állati zöldségek és zsírok, húsok, gyümölcsök, halfélék és a tenger gyümölcsei, továbbá a tojás, a hidegen sajtolt növényi olajok - olívaolaj, kókuszzsír stb.- , a gombák, valamint a különböző magvak és csonthéjas gyümölcsök, mint például a mandula, a kesudió, a pisztácia, a fenyőmag, a dió, a tökmag és a gesztenye.

A paleolit életmód filozófiája szerint a gabonafélék és a tejtermékek fogyasztása kerülendő, mivel ezek az ételek csupán az elmúlt tízezer évben váltak az ember táplálékává, így nem képezték részét a kőkori táplálkozásnak. A paleolit étrendet támogató egészségügyi szakemberek szerint ezen táplálékok megemésztése kifejezetten megterheli a szervezetet, így elősegítheti az érrendszeri betegségek, a 2-es típusú cukorbetegség, a magas vérnyomás és alapvetően az elhízás kialakulását.