Hüvelyesek (bab, lencse, csicseri)
A különféle hüvelyesek - bab, lencse, csicseriborsó - rostdús, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag élelmiszerek. Az egészséges étrendbe könnyedén beilleszthetők, hatóanyag-tartalmuk révén pedig számos hasonló egészségvédő hatással bírnak. A főzelékként, levesként, töltelékként és pástétomként is elkészíthető lencse fehérjében és antioxidáns polifenolokban gazdag, ezen kívül magnéziumot, folsavat, B1-vitamint és vasat is tartalmaz. Az indiai gasztronómia egyik alapkelléke, a mungóbab a lencséhez hasonlóan gazdag hatóaanyag-tartalommal rendelkezik, rosttartalmának köszönhetően pedig béltisztító hatással bír. Az élelmi rostokban szintén gazdag csicseriborsó - hasonlóan hüvelyes társaihoz - rendszeres fogyasztása esetén hozzájárulhat a vér koleszterinszintjének csökkentéséhez, így a szív- és érrendszeri megbetegedések megelőzéséhez.
-
Cikkszám Cikksz. PAC8317
Az étkezési fehérbab egy magas rost- és fehérjetartalommal rendelkező hüvelyes, fogyasztása kifejezetten ajánlott vegetáriánus és vegán étrend esetén. Oldható és oldhatatlan rostokban gazdag, így támogatja az emésztést és a bélflóra egészségét.
Készleten485 Ft -