Letölthető DIY receptek - Tippek házi készítésű ajándékokhoz

Házi készítésű karácsonyi ajándék - receptek

A karácsonyt megelőző hetekben (hónapokban?) sokak számára okoz fejtörést a megfelelő ajándék megválasztása. Fontos szempont - idén talán a korábbi évekhez képest még jobban - a megfizethető ár, így előtérbe kerülnek a személyesebb és kevésbé költséges, kézzel készített ajándékok.

Személyre szóló ajándékok

A kézzel készített ajándékokat sokan tartják szívmelengetőnek, hiszen azok kimondatlanul is magukban hordozzák az üzenetet: „Neked készítettem - az időm arra különítettem el, hogy megálmodjam és megvalósítsam számodra ezt az ajándékot." A házi készítésű, „DIY” (do it yourself=csináld magad) ajándékok emellett jóval költséghatékonyabbak lehetnek a boltban megvásárolt ajándékoknál. 

Az „ajándékozzunk, vagy ne?” dilemmája alapvetően gyakran felmerül baráti társaságokban, munkahelyi közösségekben - vagy családon belül, ahol már a gyermekek is elérték a felnőttkort. Sokan felteszik a kérdést, nem célszerűbb-e eltekinteni a nagy ajándékozástól és helyette megállapodni valamilyen limitben, például a kis ajándékokban vagy abban, hogy kizárólag kézzel készített meglepetéseket adhatunk a másiknak. Jelen sorok írója idén a következő családi megállapodáshoz tartja magát: „Csak a gyerekek kapnak ajándékot.” (a történet része az is, hogy édesanyjától pozitív választ kapott arra a kérdésre, kivételt jelentenek-e a saját készítésű ajándékok - innen is született a cikk ötlete).

Az alábbiakban egy mini recept-gyűjteményt állítottunk össze Olvasóink számára: a receptek - fürdősó, ajakradír, pálcikás illatosító - elkészítésének ideje egyenként legfeljebb 15 perc.

Amennyiben mindhárom receptet elkészítjük, a tempót kényelmesre vesszük, s az időbe beleszámítjuk a dekorálást, az előkészülést és az elpakolást is, a teljes időtartam akkor is bele tud férni 2 órába. 

A hozzávalók mindegyike - leszámítva a gyógyszertári alkoholt - beszerezhető webáruházunkból vagy bioboltjainkból, a tároláshoz szükséges eszközöket pedig megtalálhatjuk egy hétköznapi, diszkont vegyeskereskedésben is.

Házi kéű

(minta: Recept a fürdősóhoz)

 

Íme, a receptek!

♥  Házi készítésű fürdősó - Letölthető recept (PDF)

♥  Házi készítésű pálcikás illatosító - Letölthető recept (PDF)

♥  Házi készítésű ajakradír - Letölthető recept (PDF)

Kellemes karácsonyi készülődést kívánunk! :)

 

Házi készítésű ajándékok - receptek

 

 

Házi készítésű karácsonyi ajándék - receptek

Hogyan őrizzük meg egészségünket a téli hónapokban?

A télből hivatalosan már csak négy hét van hátra: ez azonban nem jelenti azt, hogy ne lenne szükséges továbba is odafigyelni a megelőzésre, legyen szó akár vitamindús táplálkozásról, folyadékfogyasztásról vagy a higiéniai alapszabályok körültekintő betartásáról. Az alábbiakban néhány gyakorlati tippet és termékajánlót osztunk meg: ha ezekre odafigyelsz, máris rengeteget teszel az egészségmegőrzésért!

Kávéhelyettesítő alternatívák

Ha unod a kávézást, azonban szükséged van egy kis plusz koffeinre, számos gyógynövény-alternatíva közül válogathatsz. Ebben az írásunkban a ginzenget és a maté levelet mutatjuk be!

Mi mindenre jó a tafedim tea?

A tafedim tea számos kisebb egészségügyi panasz kezelésében nyújthat számunkra segítséget. Az őslakosok elsősorban emésztési problémák és nőgyógyászati panaszok, valamint légúti betegségek tüneteinek kezelésére alkalmazták. Az elvégzett kutatások alapján a tafedim tea számos egyéb esetben is hasznunkra lehet: lássuk, mi mindenre alkalmazhatjuk a tafedim teát!

TOP E-vitamin források

Melyek a legmagasabb E-vitamin tartalommal rendelkező élelmiszerek? Mennyi E-vitaminra van szükségünk napi szinten? Ebben a rövid írásban összeszedtük a legfontosabb szám-adatokat az E-vitamin témájában!

A K2-vitamin legjobb élelmi forrásai

Melyek a K2-vitamin legjobb élelmi forrásai? Milyen fontos feladatokat lát el a K2-vitamin szervezetünkben? Írásunkban rövid összegzést adunk a zsírban oldódó vitamin élettani szerepéről és áttekintjük, mely élelmiszerek fogyasztására érdemes különösen odafigyelnünk, ha biztosítani szeretnénk a megfelelő K2-bevitelt.