Gyógynövény KVÍZ

Teszteld a tudásod a gyógynövényekről!

Teszteld tudásod a gyógynövényekről!

Kvíz

Kattints a teszt gombra a kitöltéshez! Sok sikert kívánunk a kvízhez! :)

T E S Z T

Teszteld gyógynövényekről való tudásod ezzel a kvízzel!

 

Hasznos cikkek a gyógynövényekről

Ha szeretnéd felfrissíteni tudásod a vitaminokról, ajánljuk korábban megjelent, ide kapcsolódó blogbejegyzéseinket:

Májvédelem máriatövissel

Galagonya, a szívbarát gyógynövény

Ismerjük meg közelebbről a homoktövist!

Immunturbó propolisszal

Euphorbia hirta - Egzotikus immunerősítő gyógynövény

Tőzegáfonya a felfázás megelőzésére és kezelésére

Teszteld a tudásod a gyógynövényekről!

Hogyan őrizzük meg egészségünket a téli hónapokban?

A télből hivatalosan már csak négy hét van hátra: ez azonban nem jelenti azt, hogy ne lenne szükséges továbba is odafigyelni a megelőzésre, legyen szó akár vitamindús táplálkozásról, folyadékfogyasztásról vagy a higiéniai alapszabályok körültekintő betartásáról. Az alábbiakban néhány gyakorlati tippet és termékajánlót osztunk meg: ha ezekre odafigyelsz, máris rengeteget teszel az egészségmegőrzésért!

Kávéhelyettesítő alternatívák

Ha unod a kávézást, azonban szükséged van egy kis plusz koffeinre, számos gyógynövény-alternatíva közül válogathatsz. Ebben az írásunkban a ginzenget és a maté levelet mutatjuk be!

Mi mindenre jó a tafedim tea?

A tafedim tea számos kisebb egészségügyi panasz kezelésében nyújthat számunkra segítséget. Az őslakosok elsősorban emésztési problémák és nőgyógyászati panaszok, valamint légúti betegségek tüneteinek kezelésére alkalmazták. Az elvégzett kutatások alapján a tafedim tea számos egyéb esetben is hasznunkra lehet: lássuk, mi mindenre alkalmazhatjuk a tafedim teát!

TOP E-vitamin források

Melyek a legmagasabb E-vitamin tartalommal rendelkező élelmiszerek? Mennyi E-vitaminra van szükségünk napi szinten? Ebben a rövid írásban összeszedtük a legfontosabb szám-adatokat az E-vitamin témájában!

A K2-vitamin legjobb élelmi forrásai

Melyek a K2-vitamin legjobb élelmi forrásai? Milyen fontos feladatokat lát el a K2-vitamin szervezetünkben? Írásunkban rövid összegzést adunk a zsírban oldódó vitamin élettani szerepéről és áttekintjük, mely élelmiszerek fogyasztására érdemes különösen odafigyelnünk, ha biztosítani szeretnénk a megfelelő K2-bevitelt.