Részletes leírás
Natura Hántolt köles
Kiszerelés: 1 kg
A specifikációban szereplő adatok 100 g termékre vonatkoznak.
Magas fehérje- és alacsony zsírtartalommal rendelkező gyomorbarát gabona. B-vitaminokban, káliumban, fluorban, szilíciumban és egyéb ásványi anyagokban gazdag.
Tisztító, salaktalanító hatásával pozitív hatással van az emésztőrendszerre - fogyasztása kellemes jóllakottság érzést okoz, így hatékony kiegészítője lehet a kiegyensúlyozott diétának. Elősegíti a jó baktériumok szaporodását a bélrendszerben, s ellentétben a finomított gabonákkal, gátolja a rossz baktériumok jelenlétének fokozódását. Lúgosító hatásával segíti a sav-bázis egyensúly megőrzését.
A kölesben található fluor legfontosabb szerepe a haj, a bőr és a körmök belülről való ápolásában rejlik, míg a szilícium jelentősége a vérképzésben van. A köles értékes tápanyagai közül az egyik legnagyobb mennyiségben a káliumot tartalmazza, mely jótékony hatásával segítheti a magas vérnyomás csökkentését, az artériák felépítésének károsodását, vigyázva a szív egészségére. A kölesben található B-vitaminok hozzájárulnak az immunrendszer energiatermelő anyagcsere-folyamataihoz és az idegrendszer egészségének megőrzéséhez.
Felhasználási javaslat
Elkészítése: válogatás és átmosás után háromszoros mennyiségű vízben megfőzzük. Édesen és sósan egyaránt fogyasztható.
ÖSSZETÉTEL
Össszetevők: hántolt köles
Allergének a termékben: nyomokban glutént tartalmazhat
Átlagos tápérték 100 g termékben:
- Energia: 1457 kJ (348 kcal)
- Zsír: 2,9 g
- amelyből telített zsírsavak: 0 g
- Szénhidrát: 71,6 g
- amelyből cukrok: 0 g
- Fehérje: 10,5 g
- Só: 0,01 g
TOVÁBBI TUDNIVALÓK A TERMÉKRŐL
Származási hely: Lengyelország
Tárolás: Száraz, hűvös helyen tartandó.
Az oldalunkon lévő adatokat folyamatosan frissítjük, törekszünk arra, hogy naprakészek legyenek. Szeretnénk felhívni azonban a figyelmet, hogy ennek ellenére a webshopon szereplő adatok (beleértve a termékfotókat, tápérték-, összetétel-, és allergén információkat is) csak tájékoztató jellegűek, a tényleges értékek eltérhetnek az élelmiszerek természetéből adódóan. A friss, aktuális információkat a termékek csomagolásán találják meg.