Dabur Shilajit vegetáriánus kapszula 60 db

4 890 Ft

A Dabur Shilajit természetes ásványokat és vitaminokat tartalmazó étrend-kiegészítő kapszula az erős immunrendszerért és a csontok egészségéért. Általános immunerősítő, roboráló, időskori vitalitást fokozó készítmény. A Shilajit erős antioxidáns.
Részletes leírás és specifikáció
    Készletinformáció
  • Központi raktár

    Rendelésre

Mennyiség:

Részletes leírás

Kiszerelés: 60 db kapszula

A Dabur Shilajit természetes ásványokat és vitaminokat tartalmazó étrend-kiegészítő kapszula az erős immunrendszerért és a csontok egészségéért. Általános immunerősítő, roboráló, időskori vitalitást fokozó készítmény. A Shilajit erős antioxidáns.

A Shilajit a Himalája 2500-5000 méter magas szikláinak különleges gyógyanyaga, amely növényi eredetű szerves (oligoszaccharidok, gyanták, aminosavak, fitoszterinek, növényi savak, benzoátok, enzimek, vitaminok) és szervetlen összetevőknek (kálium, kalcium, vas, foszfor, magnézium, jód) komplex keveréke, ami erősíti az immunrendszert.

Hazai próbák során megállapítást nyert, hogy osteoporosisos esetekben a fájdalom 50%-kal csökkent, densitrometriás vizsgálatok során pedig az athrophia csökkenése volt megfigyelhető a Shilajit alkalmazása során.

Hatóanyagok

1 kapszula
Aktív rész mg

2 kapszula
Aktív rész mg

RDA %

 

 

 

 

Kálium

196

392

11

Kalcium

70

140

18

Magnézium

25

50

17

Vas

2

4

29

 

Az Ayurveda (az élet tudománya) filozófiai alapja, hogy az ember harmóniában él a természettel, és egészségének megőrzése érdekében a természetben fellelhető anyagokat használja fel. Az ősi, ayurvédikus receptúrák főleg gyógynövényeket, de emellett ásványokat és fémeket is használnak készítményeik elkészítésénél. A Shilajit az egyik több ezer hatóanyagot tartalmazó ásvány, amelyet a Himalájában találnak évezredek óta.

A Shilajit a Himalája szikláiból kicsapódó gyantaszerű anyag, amelyet több ezer méter magasban találnak. Szerves (oligoszaccharidok, gyanták, aminosavak, növényi savak [fulvic-, fuminsav], benzoátok, enzimek, fitoszterinek és vitaminok) valamint szervetlen anyagok (kálium, kalcium, vas, foszfor, magnézium, jód) komplex keveréke, ami leginkább egy őskövületre emlékeztet.

A Shilajit-ot a Charaka Samhita (az Ayurveda gyógyászat legősibb, authentikus szövegkönyve) részletesen leírja, sokrétű alkalmazási lehetőségeivel együtt a könyv „Rasayana” (fiatalítás) fejezetében. A szövegkönyv ajánlása szerint a Shilajit - az egészség megóvása érdekében- rendszeresen fogyasztandó szerek közé tartozik.

A Dabur India Ltd. New Delhi –a világ legnagyobb ayurvedikus gyógytermékeket előállító cége- által gyártott Dabur Shilajitot 1991-ben a Garuda Trade Kft. az Országos Gyógyszerészeti Intézetnél engedélyeztette, mint gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítményt, amelyet azóta is sikerrel forgalmaz hazánkban és néhány környező országban.

Az Országos Gyógyszerészeti Intézet ajánlása szerint a Shilajit szedésének javallatai:
- általános roborálás (erősítés) testi és szellemi kondíció javítása
- betegség utáni legyengült állapotok kezelésének kiegészítése
- időskori vitalitás fokozása

Összetétel:

Szerves vegyületek: oligoszacharidok, gyanták, aminosavak, fitoszterinek, növényi savak, benzoátok, enzimek, vitaminok

Szervetlen anyagok: kálium, kalcium, vas, foszfor, magnézium, jód.


Adagolás: Napi 2x1 kapszula étkezés után tejjel, gyümölcslével vagy vízzel bevenni. Háromhavi szedés után lehet egy hónapos szünetet tartani, de folyamatosan is szedhető a készítmény, illetve orvos utasítása szerint.

Vesekő vagy annak gyanúja esetén szedése nem ajánlott!

Forgalmazó: Garuda Trade Kft.

Az étrend-kiegészítők az érvényben levő európai uniós szabályozás szerint élelmiszereknek 
minősülnek, amelyek a hagyományos étrend kiegészítését szolgálják, és koncentrált formában 
tartalmaznak tápanyagokat. Bár az étrend-kiegészítők kedvező élettani hatással 
rendelkezhetnek, amely egyénenként eltérő lehet, jelölésük, megjelenítésük, és reklámozásuk 
során nem engedélyezett a készítményeknek betegséget megelőző vagy gyógyító hatást 
tulajdonítani.

A termék nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot! 
A termék nem gyógyít betegségeket! A termék nem az orvosi kezelés helyettesítésére alkalmas! Betegség esetén használatát beszélje meg kezelőorvosával. Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! Ne szedje a készítményt, ha az összetevők bármelyikére érzékeny vagy allergiás! Kisgyermektől elzárva tartandó!

Teljes leírás

Vásárlói vélemények

Az értékeléshez be kell jelentkezned
5 csillag
0
4 csillag
0
3 csillag
0
2 csillag
0
1 csillag
0