SW Lutein 60db
Swanson Lutein 10mg 60db
5 845 Ft

Swanson Lutein 10mg 60db

5 845 Ft

A lutein és a zeaxantin elnyelik a nap káros ibolyántúli sugarait és semlegesíthetik a retinában (a szem fényérzékeny részében) lévő szabadgyököket, amivel csökkenthetik a sárgafolt-degeneráció veszélyét, az idősebb korban jelentkező gyakori szembetegség és látásvesztés fő okát.

Részletes leírás és specifikáció
  Készletinformáció
 • Központi raktár

  Rendelésre

Részletes leírás

Swanson Lutein 10mg

Kiszerelés: 60db kapszula

A specifikációban szereplő adatok 1 kapszulára vonatkoznak.

A lutein és a zeaxantin elnyelik a nap káros ibolyántúli sugarait és semlegesíthetik a retinában (a szem fényérzékeny részében) lévő szabadgyököket, amivel csökkenthetik a sárgafolt-degeneráció veszélyét, az idősebb korban jelentkező gyakori szembetegség és látásvesztés fő okát. A retina középső területén, az úgynevezett sárgafoltban vagy makulában találhatók a látóideg-végződések a legsűrűbben, ennélfogva ez a terület teszi lehetővé az éleslátást; ezen kívül a sárgafolt tartalmazza a szervezetben a legmagasabb mennyiségben a luteint és a zeaxanthint. A szerepük - legalább részben - az, hogy kiszűrjék azokat a fénysugarakat, melyek a makula degenerációra jellemző homályos látást okozhatják. A lutein és a zeaxanthin sárga festékanyagok (pigmentek), amelyek elnyelik a kék fényt - azt a fényt, amelyik egyébként a szemben károsodást okozhatna.

 • Az emberi szervezet nem tudja a látáshoz nélkülözhetetlen luteint előállítani, ezért azt táplálkozásunkkal kell magunkhoz vennünk.
 • Napi 6 mg lutein elfogyasztása az egészséges életmód keretein belül, hozzájárul a szem egészségének megőrzéséhez
 • A lutein segitheti a szem egészségének fenntartását. A retina és a szemlencse egyik összetevő anyaga.
 • Természetes antioxidáns a szem számára.
 • Segitheti a szem védelmét a fény káros hatásaival szemben.
 • A lutein segítheti a bőr egészségének fenntartását, valamint a bőr védelmét a fény káros hatásaival szemben

Hatóanyagtartalom, 1 kapszulában:

 • Lutein 10 mg**
 • Zeaxantin 430 mcg**

TOVÁBBI TUDNIVALÓK

OÉTI bejegyzési szám: 4196/2008.

Napi ajánlott mennyiség: 1 kapszula


Az oldalunkon lévő adatokat folyamatosan frissítjük, törekszünk arra, hogy naprakészek legyenek. Szeretnénk felhívni azonban a figyelmet, hogy ennek ellenére a  webshopon szereplő adatok (beleértve a termékfotókat, tápérték-, összetétel-, és allergén információkat is) csak tájékoztató jellegűek, a tényleges értékek eltérhetnek az élelmiszerek természetéből adódóan. A friss, aktuális információkat a termékek csomagolásán találják meg.


Az étrend-kiegészítők az érvényben levő európai uniós szabályozás szerint élelmiszereknek minősülnek, amelyek a hagyományos étrend kiegészítését szolgálják, és koncentrált formában tartalmaznak tápanyagokat. Bár az étrend-kiegészítők kedvező élettani hatással rendelkezhetnek, amely egyénenként eltérő lehet, jelölésük, megjelenítésük, és reklámozásuk során nem engedélyezett a készítményeknek betegséget megelőző vagy gyógyító hatást tulajdonítani.

A termék nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot! A termék nem gyógyít betegségeket! A termék nem az orvosi kezelés helyettesítésére alkalmas! Betegség esetén használatát beszélje meg kezelőorvosával. Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! Ne szedje a készítményt, ha az összetevők bármelyikére érzékeny vagy allergiás! Kisgyermektől elzárva tartandó!

Teljes leírás