Diabo 125 ml (Herba-D)

5 990 Ft
6 990 Ft

A Diabo egy új, természetes alapanyagú diabetikus termék, amely innovatív áttörés lehet a diabétesz kezelésében.
Részletes leírás és specifikáció
    Készletinformáció
  • Központi raktár

    Rendelésre

Mennyiség:

Részletes leírás

Megújult megnövelt hatóanyag tartalommal bevezető akciós áron!

Kiszerelés: 125 ml

A növényi hatóanyagok kivonása a legmodernebb biotechnológiával történik. (szuperkritikus extrakció). Az eljárás során cseppfolyós széndioxid segítségével nagy nyomáson (75-400 bar) vonjuk ki a hatóanyagokat a gyógynövényekből. A folyamat végén a széndioxid eltávozik és teljesen tiszta oldószermentes hatóanyagot kapunk, amelynek koncentrációja sokszorosa a hagyományos kivonási eljárások során keletkezett anyagénak. A másik előnye az eljárásnak az, hogy a kivonási folyamat alacsony hőmérsékleten zajlik, ezért a magasabb hőmérsékletre érzékeny komponensek is megmaradnak a végtermékben.

Az így keletkezett termék a DIABO egy nagyon magas hatóanyag koncentrációjú, ( egy adag Diabo hatóanyaga (120 mg) megfelel 3700 mg szárított növényi őrleménynek ) kellemes fahéj ízű, tartósítószer mentes étrend kiegészítő.

Felhasználási javaslat:

Használat előtt felrázandó!

A mellékelt mérőpohárba mérjen ki 2,5 ml (1 teáskanál) Diabo-t és adjon hozzá vizet.

- Fogyasztása reggeli és vacsora előtt fél órával javasolt.
- Egy üveg (125 ml) 50 adagot tartalmaz.

Hatóanyagok Napi adag ( 5 ml )

Inulin 200 mg

Lepkeszeg-mag /Trigonella foenum-graecum/ szuperkritikus extraktum 180 mg

Fahéj /Cinnamonum zeylanicum/ szuperkritikus extraktum 90 mg

Magnézium (NRV 17%)* 64 mg

Szegfüszeg / Syzygium aromaticum / szuperkritikus extraktum 40 mg

Vörös-szolo mag és – héj / Vitis vinifera/ szuperkritikus extraktum 6 mg

ebbol resveratrol 4,74 mg

Máriatövismag (Silybum marianum) szuperkritikus extraktum 5 mg

Olajfa levél/ Olea europea/ szuperkritikus extraktum  mg

D3 vitamin (*NRV 1000 % ) 50 μg

Folsav ( *NRV 15 % ) 30 μg

Biotin ( *NRV 20 % ) 10 μg

* NRV= Napi beviteli referencia érték felnőttek számára

Fahéj:

Az 1980-as évek végén kezdték el a fahéj vércukorszint csökkentő hatását kutatni, a növény aktív komponensei specifikus protein-foszforilációt –defoszforilációt hoznak létre, az inzulin receptorokon, és a receptorszignál-kaszkád egyes lépésein. A fahéj kivonat stimulálja az inzulin R-kináz autofoszforrilációját, valamint gátolja a protein tirozin –foszfatáz 1-et (PTP-1). A hiedelmekkel ellentétben nem a fahéj legismertebb komponense az illóolaj és a fahéj aldehid felelős az antidiabetikus hatás kifejeződéséért, hanem egy methylhydroxychalcone polymer (MHCP) nevű vegyület. Az MHCP stimulálja az inzulin R kinázt (PI-3 kináz), mely az inzulin R szubsztrát autofoszforilációjához vezet, ami megnövekedett glükózfelvételt eredményez az adipocytákban, hiszen az MHCP csökkenti a zsírsejtek inzulin rezisztenciáját. A fahéj étrend-kiegészítőként való alkalmazása fontos szerepet játszik a szervezet glükóz – homeosztázis fenntartásában, és nemcsak azonnal, hanem még 12 órával a bevételt követően is hatása van a szervezet cukorháztartására.

Olajfa levél:

Az olajfa levél kivonat hatását normál és streptozotocin indukálta diabéteszes patkányokon vizsgálva 14 napos kezelés hatására szignifikánsan csökkent a szérumglükóz, a totalkoleszterol, triglicerid, urea, kreatinin, aspartat amino transferaz (AST), ALT és növekedett a széruminzulin szint, a diabéteszes patkányoknál, míg az egészséges állatoknál nem változott.

Lepkeszeg mag:

A tradicionális arab, indiai és kínai orvoslás is használja. (Trigonellae foenugracei semen PH.Hg.VIII). A vércukorszintet és a koleszterinszintet is csökkentheti.

Szegfűszeg:

A szegfűszeg kivonat tradicionális gyógynövényként szerepel a diabétesz kezelésében. A vizsgálatok során streptozotocin indukált diabéteszes patkányokon igazolták hatékonyságát. A különböző kivonási eljárásokkal előállított extraktumok szignifikánsan csökkentették a vér glükóz szintjét. A kísérlet kezdetén a csoport vér glükóz szintje 251,84mg/dL volt, 15 nap kezelés után 154,84 mg/dL-re csökkent.

K. Ravi kutatásai is hasonló eredményre vezettek, streptozotocin indukálta diabéteszes patkányok esetében, a szegfűszeg extraktummal szignifikánsan csökkent a vér glükóz, urea, koleszterol szintje. Nőtt a glükóz tolerancia, a protein és a glikogén szint. Csökkent a glutamát oxaloacetát transzamináz és glutamát pyruvát transzamináz aktivitása.

Máriatövis mag:

A máriatövis a diabétesz következtében kialakuló májterhelés hatásainak csökkentését szolgálja.

A szilibinin megszünteti vagy csökkenti azoknak az anyagoknak a hatását, amelyek a májszövetek elhalását vagy a máj zsugorodását idézik elő. A szilibinin "méregteleníti” a májat, és elősegíti a regenerálódását.

A szilibinin egy rendkívül hatékony antioxidáns – antioxidáns-tartalma többszöröse az E- és C-vitaminénak – amely fokozza a fehérjék szintézisét a sejtekben, és májtisztítás útján támogatja a májműködés helyreállítását. Számos tanulmány számol be a szilibinin szabadgyök megkötő hatásáról. Emellett a szilibinin segíti a májsejtek osztódását és regenerációját, valamint stabilizálja a májsejtek sejthártyáját is.

Tárolás / Egyéb:

Szobahomérsékleten, napfénytol védve (max 25 °C-on),gyermekek elol elzárva tárolandó. A termék kupakját mindig gondosan zárja vissza! A napi ajánlott mennyiség fogyasztását ne lépje túl. Az étrend-kiegészíto nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, változatos, vegyes étrendet és az egészséges életmódot. Ne szedje a készítményt, ha az Összetevok bármelyikére érzékeny, vagy allergiás! Terhes és szoptatós anyák, gyógyszeres kezelés alatt állók és gyermekek kérjék ki kezeloorvosuk véleményét!

OGYÉ Not.szám: 17431/2016

Forgalmazó: Deko-Impex Kft.

A termék nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot! A termék nem gyógyít betegségeket! A termék nem az orvosi kezelés helyettesítésére alkalmas! Betegség esetén használatát beszélje meg kezelőorvosával. Kisgyermektől elzárva tartandó!

Teljes leírás

Vásárlói vélemények

Az értékeléshez be kell jelentkezned
5 csillag
0
4 csillag
0
3 csillag
0
2 csillag
0
1 csillag
0