Aromax Jázmin illóolaj 10ml

1 065 Ft

A jázminolaj fontosabb hatásai közül a frissítő, antimikrobiális és hangulatjavító hatások emelhetők ki.
Részletes leírás és specifikáció
    Készletinformáció

Kifutott termék

A termék értékesítése megszűnt webshopunkban

Részletes leírás

A fehér vagy orvosi jázmin frissen szedett virágaiból állítják elő. Az illóolajat a friss virágokból enfleurage-eljárással nyerik ki úgy, hogy begyűjtés után valamilyen zsíradékra fektetik azokat, majd a zsíradékban feloldódott illóolajat etil-alkohollal oldják ki. Az alkoholos-illóolajos oldatból az alkoholt elpárologtatva nyerik ki a jellegzetesen virágillatú jázmin illóolajat, melyet különböző minőségben forgalmaznak. Az illóolaj mellett más termékeket is előállítanak a jázmin virágaiból: az alacsony forráspontú oldószerrel kinyert és az illóolaj mellett egyéb anyagokat (pl. gyantát, viaszt, zsíros olajat, festéket) is tartalmazó, szilárd vagy félszilárd állományú "konkrétot", amihez az oldószer elpárologtatása után jutnak hozzá; illetve az "abszolút" (absolue) nevű terméket, melyet a konkrétből etil-alkohollal nyernek ki. Ez utóbbi termék mentes a kifejezetten zsíroldékony anyagoktól (pl. zsíros olaj, viasz). Az illóolaj hozama a konkrét esetében 3-3,5%. Az olaj fő alkotórészei a benzil-acetát (30-70%), a linalool (15%), a linalil-acetát (7,5%) és a jázmon (5-10%).

A jázminolaj fontosabb hatásai közül a frissítő, antimikrobiális és hangulatjavító hatások emelhetők ki. Ezeknek köszönhetően a jázminolaj kimerültség, fáradtság és depresszió esetén masszázs- és fürdőolajok, valamint légtérfrissítők alkotórészeként, ill. kozmetikai készítmények ható- és illatanyagaként kerülhet felhasználásra.

Az olaj nem toxikus, nem irritáló, nem érzékenyítő és nem fototoxikus, ezért biztonságosan alkalmazható.

Illat: édes, egzotikus, virágos

Kiszerelés: 10 ml

A termék belső fogyasztásra nem alkalmas. A termék nem gyógyít betegségeket. A termék nem az orvosi kezelés helyettesítésére alkalmas. Betegség esetén használatát beszélje meg kezelőorvosával! Kerülni kell a szembejutást. Az ajánlott napi alkalmazási mennyiséget ne lépje túl! Ne használja irritált vagy sérült bőrfelületen!  Ne használja a készítményt, ha az összetevők bármelyikére érzékeny vagy allergiás! Ha kiütés jelentkezik, függessze fel a használatát! Gyermekektől elzárva tartandó.
 

Teljes leírás

Vásárlói vélemények

Az értékeléshez be kell jelentkezned
5 csillag
0
4 csillag
0
3 csillag
0
2 csillag
0
1 csillag
0