Részletes leírás
A zab magas protein- és zsírtartalma miatt emberi fogyasztásra is tökéletesen alkalmas. Eredetileg a búza és az árpa gyomnövénye lehetett és csak szelekció során került termesztésre.
A zab hideg, fagyos időben melegítő hatással van a szervezetre. A zab a gabonák közül fehérjében a leggazdagabb, és igen könnyen elkészíthető.
100 g zab tartalmaz: 13 g fehérjét, 1308 kJ energiát, 5.4 g zsírt, 66.1 g szénhidrátot, 55 mg kalciumot, 320 mg foszfort, 4.6 mg vasat, 10 mg nátriumot, káliumot, magnéziumot, B1, B2, B6, B3 vitamint és niacint tartalmaz.
Felhasználása: Vízzel főzve kását készítenek belőle. A zabliszt, a zablepény, (a haggis) skót nemzeti étel.
A termék nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot!
A termék nem gyógyít betegségeket! A termék nem az orvosi kezelés helyettesítésére alkalmas! Betegség esetén használatát beszélje meg kezelőorvosával. Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! Ne szedje a készítményt, ha az összetevők bármelyikére érzékeny vagy allergiás! Kisgyermektől elzárva tartandó!