Részletes leírás
Kiszerelés: 130g
Fantasztikus a pillanat, amikor a frissen főtt tészta egybekel a Pödör csodás tökmagos pestójával. Már a látványra is összefut a nyál a szájban, a különleges aromáról nem is beszélve! Ez a csillogóan zöld, testes, diós és kellemesen fűszeres ízű pesto 10-25 °C fokon tárolva sokáig élvezhető marad.
Felnyitás után legjobb a hűtőben tartani, ahol akár négy hónapig is eláll, habár nagy valószínűséggel már jóval előtte el fog fogyni. Ha éhes, és gyorsan szeretné kielégíteni az éhségét, csak kanalazzon bele a Pödör ízletes, egészséges tökmagos pestójába!
Összetevők:
Tökmag (40 %), tökmagolaj (40 %), keménysajt, bazsalikom, só, fokhagyma, bors.
Nem tartalmaz mesterséges színezéket, aromát és ízfokozót!
A tökmagos pesto jótékony hatásai:
A tökmagos pesto alapja, a tökmag a prosztatát és a húgyhólyagot erősíti. Ezek a finom zöld magocskák bioaktív vegyületeket, úgynevezett fitoszterolokat tartalmaznak, amelyeknek gyógyhatását már a népi orvoslás is ismerte és használta a prosztata és a húgyhólyag problémáinak kezelésére.
A pestóban található tökmag rendkívül gazdag telítetlen zsírsavakban, melyeknek majdnem 80 százaléka egyszeresen telítetlen. Ezek a szív- és érrendszerre vannak kedvező hatással.
A tökmagos pesto használatáról:
Ausztria és Olaszország találkozik össze benne. Talán így lehetne a legjobban jellemezni a tökmagos pesto ízét. A legjobb osztrák alapanyag és az olasz konyha inspirációja azonnal egy elkövetkező mediterrán vakáció vágyát ébreszti fel az emberben. A pesto nemcsak izgalmas színt visz az ételekbe, ízükben is különlegessé teszi őket. A Pödör tökmagos pestója számtalan formában élvezhető: kellemes, diós zamata csodát tud tenni salátákkal, levesekkel és mártásokkal is. Egyszerű, de nagyszerű: fogyassza a tökmagos pestót előételként egy finom kenyérrel! Vendégei, akárcsak a háziak, mind a tíz ujjukat meg fogják nyalni utána!
Elkészítési Tipp 2 főre: Mi sem egyszerűbb! Pillanatok alatt kész az ebéd vagy vacsora Pödör Tökmagos pestoval.
- Kifőzzük a tésztát (tagliatelle, penne, spagetti kb. 250 g -ot.
- Egy nagyobb tálba először kiveszünk a tészta főzővizéből 4 evőkanállal, majd beletesszük a megfőtt és leszűrt tésztát.
- Ezután rátesszük a pestot- 30-35 g, és ráreszeljük ízlés szerint a parmezánt. Végül az egészet jól összekeverjük.
- Tálaláskor gazdagíthatjuk 1-2 evőkanál Pödör Zalariz tökmagolajjal (még szaftosabb lesz) és megszórjuk egy kevés reszelt parmezánnal.
Egészséges, finom, gyors!
Tárolás:
Fénytől védve, +10 és +25 °C között tárolható.
Felbontás után hűtve tárolva 4 hónapig fogyasztható. Használat előtt keverjük össze!
Forgalmazó: PÖDÖR Kft.