Édesítőszerek

Ezzel szűrve: kókuszvíz
Találatok szűkítése

A magas ízértékkel rendelkező édesítőszerek és cukorpótlók alkalmazásával kiválóan helyettesíthetjük a hagyományos cukrot. Az édesítőszerek - mint például a sztívia, az aszpartám vagy a szukralóz - a hagyományos cukorhoz viszonyítva jóval magasabb ízértékkel rendelkező (az aszpartám 160-200, míg a szacharin 600, míg a taumatin 2000 %-kal magasabb ízértékkel bír), energiamentes termékek, melyekből csupán néhány grammja biztosítja a kívánt ízhatást. A cukorpótlók - eritrit, xilit, szorbit stb. - ezzel szemben a hagyományos cukorhoz hasonló kalóriaértékkel és rendelkeznek, s az édesítőszerektől eltérően a cukorhoz hasonló mennyiségben kell felhasználni a megfelelő ízérték eléréséért.