Részletes leírás
Megtalálható gyümölcsökben például körte, dinnye, szőlő is előfordul. Látszólagosan és ízre nagyon hasonlít a cukorra, de a cukorra jellemző mellékhatások nélkül. Teljesen kalóriamentes (0 kcal/100g), így a legideálisabb édesítőszer diétázóknak és fogyni vágyóknak.
Elsősorban Japánban kezdték el használni 1990-ben. Az USA-ban 1997 óta, az EU-ban pedig 2003 óta van forgalomban.
Japánban 1990 óta használják cukorkákban, csokoládéban, joghurtban töltelékekben, gyümölcszselékben, lekvárokban, italokban, valamint cukorhelyettesítőként.
Növényi alapú édesítőszer. Édesítőereje a cukorhoz képest 60-80%-os. Természetes, cukormelasz fermentálásával készül.
Nem rongálja a fogakat. Nincs hatással a vércukorszintre, glikémiás indexe 0. Nincs hatással az inzulintermelésre,
így cukorbetegek nyugodt lelkiismerettel fogyaszthatják. A cukorral ellentétben jót tesz a fogaknak.
Édesítőereje 60-80%-a a közönséges cukorénak. Íze hűs és édes. Nincs utóíze. Erős gombaszaporodást gátló hatása, így candida diétások is fogyaszthatják. Növeli az élelmiszerek eltarthatóságát.
Minőségét megőrzi: A dobozon jelzett hónap végéig (nap,hó,év)
Tárolás: Száraz, hűvös helyen tartandó!
A termék nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot!
A termék nem gyógyít betegségeket! A termék nem az orvosi kezelés helyettesítésére alkalmas! Betegség esetén használatát beszélje meg kezelőorvosával. Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! Ne szedje a készítményt, ha az összetevők bármelyikére érzékeny vagy allergiás! Kisgyermektől elzárva tartandó!