Részletes leírás
Alapanyaga: nyírfa.
Nyírfacukor, Xilit és Xylitol ( xylit ) néven is ismert.
zre, állagra hasonlít a kristálycukorra, de az energiatartalma és a szénhidráttartalma lényegesen kevesebb nála. Nem vált ki inzulin választ, ezért cukorbetegek is biztonságosan fogyaszthatják. A szájban és a testben lévő baktériumok és gombák nem tudják lebontani, ezért fogszuvasodást sem okoz és Candida diéta esetén is fogyasztható.
A nyírfacukor tökéletesen helyettesíti a cukrot főzésnél, sütésnél, desszertek és meleg italok készítésénél, illetve ízletes édesítője gyümölcsöknek és gabonaféléknek.
Napi használata biztonságos. A nyírfacukor korlátlanul fogyasztható, azonban igényel egy rövid alkalmazkodási időt, mert érzékenyebbekre hashajtóként hathat, így kezdetben fokozatos mennyiségnövelés javasolt. Érzékenyebb gyomrúaknál 4-6 hetes hozzászoktatási időszak javasolt, kisebb mennyiséggel kezdve (napi egy kiskanál).
Nem tartalmaz semmilyen állati eredetű anyagot, tartósítószert, allergén anyagot, illetve fenil-anilin forrást.
100%-ban természetes
Fa alapanyagból
Származási hely: Finnország
Glikémiás indexe: 7
Enegiatartalma: 240 kcal 100 grammban
75%-kal kevesebb szénhidrátot tartalmaz, mint a finomított cukor
Étvágycsökkentő hatású, késlelteti az éhségérzetet
A termék nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot!
A termék nem gyógyít betegségeket! A termék nem az orvosi kezelés helyettesítésére alkalmas! Betegség esetén használatát beszélje meg kezelőorvosával. Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! Ne szedje a készítményt, ha az összetevők bármelyikére érzékeny vagy allergiás! Kisgyermektől elzárva tartandó!