zoldkaveA kávé egyik fő hatóanyaga a koffein, amit azért fogyasztunk, hogy növeljük az energiaszintet és az éberséget. Azonban a túl sok koffein hányingert, idegességet, nyugtalanságot és álmatlanságot okozhat. Ennek kiküszöbölése érdekében az emberek többsége koffeinmentes kávét választ, de a zöld kávé is ugyanolyan jó megoldás, hiszen mindössze 20mg koffeint tartalmaz adagonként. A zöld kávé és a koffeinmentes kávé is számos egészségügyi előnnyel bír.

2-es típusú cukorbetegség
A koffeinmentes kávé és a zöld kávé is csökkenti a 2-es típusú cukorbetegség kockázatát, mivel a vércukorszintet képesek szabályozni. Napi 3-4 csésze koffeinmentes kávéval vagy néhány szem zöld kávé kivonattal már hatékonyan meg lehet előzni a 2-es típusú cukorbetegség kialakulását, állítják a kutatók.


Köszvény
A köszvény egy fájdalmas ízületi betegség, ami a szervezet ízületeinek gyulladását jelenti. A Columbia Egyetem kutatói a kávéfogyasztás és a köszvény kapcsolatát vizsgálták a férfiak és a nők esetében. Felfedezték, hogy napi több csésze koffeinmentes kávé vagy zöld kávé fogyasztása jelentősen csökkenti a köszvény kialakulásának esélyét.

Előrehaladott prosztatarák
A Harvard Medical School tudósai azt vizsgálták, hogy a rendszeres koffeinmentes kávé fogyasztása milyen hatással van az előrehaladott prosztatarákra. Azt találták, hogy a prosztatarákban szenvedő férfiak, akik több csésze kávét megittak a nap folyamán, a prosztatarák visszahúzódott vagy nem terjedt tovább.

http://zoldkave.net/