Kategóriák
Vitamin ABC 0 termék

Vitamin ABC

Adatvédelmi nyiltkozat

Azáltal, hogy a játékos a nyereményjátékban részt vesz, feltétel nélkül hozzájárul ahhoz, hogy személyes adatai (név, e-mail cím, telefonszám) a Bio Egészség Kft. adatbázisába bekerüljenek, és azokat a Bio Egészség Kft. minden további ellenszolgáltatás, és engedélyezés nélkül saját marketing tevékenysége céljából felhasználhassa – mindaddig, amíg a játékban részt vevő írásban nem tiltja meg a Bio Egészség Kft. számára adatainak kezelését, és az erről szóló tiltási nyilatkozatát kézhez nem veszi. Az adatszolgáltatás önkéntes.
A jelen Szabályzat célja, hogy a Bio Egészség Kft. által nyújtott szolgáltatások minden területén, minden egyén számára, tekintet nélkül nemzetiségére vagy lakóhelyére, biztosítva legyen, hogy jogait és alapvető szabadságjogait, különösen a magánélethez való jogát tiszteletben tartsák a személyes adatainak gépi feldolgozása során (adatvédelem). Adatkezelő megnevezése:

Név: Bio Egészség Kft.

Székhely: 1076 Budapest, Sajó utca 4-8.

Adószám: 23277407-2-42.
NAIH adatkezelési szám:

NAIH-82339/2014

 

Játékszabályzat

Részvétel:

 • A nyereményjátékban való részvétel a részvételi- és játékszabályzat automatikus elfogadását jelenti.
 • A nyereményjátékban nem vehet részt a Szervező cégek (Bio Egészség Kft, HD Agency Kft. ) alkalmazottai és azok közeli hozzátartozói ( a Ptk. 685 § (b) bekezdése szerint).
 • A nyereményjáték a résztvevők számára ingyenes és nem jár vásárlási kötelezettséggel.
 • A nyereményjátékban részt vehet minden 14 éven felüli felhasználó, aki rendelkezik e-mail címmel, amelynek használatával kerül a sorsolásba.

A nyereményjáték menete:

 • A Bio Egészség Kft. weboldalára (http://multi-vitamin.hu/nyeremenyjatek.html) kikerül a nyereményjáték, amiben 3 kérdés szerepel. A játékosoknak ki kell választani a megfelelő választ és az űrlapon a név és e-mail cím helyét is szükséges kitölteniük.
 • Kizárásra kerülhet az a személy a Szervező megítélése szerint, aki kizárólag csak erre és más játékokra létrehozott e-mail címmel vesznek részt, a nyerészkedés céljából.
 • A játék végén a helyesen válaszolók között kerül kisorsolásra a nyeremény, ami nem mást, mint 1x 5 liter, 1x 3 liter és 1x 1 liter kókuszolaj.
 • A játék időtartama: 2016.10.10.-2016.10.17.
 • A sorsolás elektronikus úton, számítógépes sorsoló program igénybevételével történik. A sorsolásokra a Szervező megbízásából a HD Agency Kft. irodájában (1053 Budapest, Veres Pálné utca 9. II/1.) kerül sor. Időpontja:
 • A kisorsolt Nyertes a nyereményjáték aloldalon és a Bio Egészség Kft. Facebook oldalán kerül kihirdetésre. Az üzenetváltásban megtörténik a Nyertes pontos adatairól és a nyeremény pontos átadásának körülményeiről az egyeztetés.
 • Ha a Nyertes nem veszi fel a kapcsolatot a Szervezővel 7 napon belül, akkor ezt követően a Nyertes nyereményre való jogosultsága megszűnik, és új Nyertes kerül kisorsolásra.

A nyertesek értesítése, a nyeremény átvételének feltételei:

 • A Bio Egészség Kft. nem vállal felelősséget a Játékos által tévesen vagy hibásan megadott adatokkal okozott károkért, ill. következményekért. A Bio Egészség Kft. fenntartja magának a jogot, hogy a nyereményt csak és kizárólag a nyerteseknek adja át.
 • A játékban részt vevők beleegyeznek, hogy a Bio Egészség Kft. Facebook oldalán és weboldalán nyilvánosan ismerteti a győztesek nevét. A játékban résztvevők vállalják, hogy nyerés esetén jogosultságukat személyazonosító okirattal igazolják.

A Szervező jogai:

 • A Bio Egészség Kft. kizárja felelősségét bármely kártérítési, kártalanítási igényért a nyereményjátékban való részvétel során, a játék esetleges hibáiból, hiányosságaiból, hibás működéséből eredő vagy ahhoz kapcsolódó költségekért, károkért, veszteségért. Nem vállal felelősséget továbbá azért sem, ha a játék időtartama alatt a Bio Egészség Kft. Facebook oldala neki fel nem róható okból időszakosan nem érhető el.
 • A Bio Egészség Kft. fenntartja magának a jogot, hogy a játék feltételeit a résztvevők tájékoztatása mellett megváltoztassa.
 • A résztvevők elfogadják, hogy a nyereményjátékban való részvétel során a részvételi szabályzatban foglaltak bárminemű megszegésével a Bio Egészség Kft. számára okozott kárért teljes körű felelősséggel tartoznak.
 • A Bio Egészség Kft. a nyereményjátékban való részvétel lehetőségét a részvételi szabályzat megszegése esetén bármely játékostól megvonhatja.


NAIH adatkezelési szám: NAIH-82339/2014


Budapest, 2017.03.09

Az A-vitamint nagy mennyiségben megtaláljuk a különböző belsőségekben, a májban, a vesében, a szívben, de a tej és tejtermékek, a tengeri halak és a tojássárgája is kitűnő A-vitamin forrás. Provitaminját a sárgarépa, paraj, sütőtök, barack, sárgadinnye, paprika és a különböző sárgás, pirosas gyümölcsök és zöldségek tartalmazzák.

Bővebben az A-vitaminről �

zoldkaveA kávé egyik fő hatóanyaga a koffein, amit azért fogyasztunk, hogy növeljük az energiaszintet és az éberséget. Azonban a túl sok koffein hányingert, idegességet, nyugtalanságot és álmatlanságot okozhat. Ennek kiküszöbölése érdekében az emberek többsége koffeinmentes kávét választ, de a zöld kávé is ugyanolyan jó megoldás, hiszen mindössze 20mg koffeint tartalmaz adagonként. A zöld kávé és a koffeinmentes kávé is számos egészségügyi előnnyel bír.

További részletek »

B-vitaminból nagyon sokféle van, ezért is használjuk a többesszámú jelölést. Ebben a cikkben csak a legfontosabbakkal fogunk foglalkozni.

Ismerje meg a fontosabb B-vitaminokat �

A C-vitamint már 1742-ben is használták mint a skorbut ellenszerét, azonban csak 1928-ban azonosította Szent-Györgyi Albert, aki a paprikából vonta ki először ezt az anyagot. A történet szerint a vacsorára kapott paprikát nem akarta elfogyasztani és ezért vitte a laboratóriumába. Pár hét alatt pedig már másfél kilogramm C-vitamin volt a kezében. 1937-ben pedig ezért a munkájáért Nobel-díjat kapott.

Több információ a C-vitaminról �

D-vitamint találunk a halmájolajakban, a heringben, a makrélában, a lazacban, a májban és a tojásban. De a tej és tejtermékek, valamint a cheddar sajt is kitűnő D-vitamin forrás.

Olvasson még a D-vitaminról

Az E-vitamint egyszerűen pótolhatjuk búzacsíraolaj, napraforgómag, mogyoró, mandula, édes burgonya és müzli fogyasztásával. De azt fontos tudni, hogy nem minden növényi olaj jó E-vitamin forrás. A szója- vagy mogyoróolajban például igen sok az E-vitamin gamma változata, mely igen kevéssé aktív.

Mit lehet még tudni az E-vitaminról?

Ha megfelelő mennyiségben fogyasztunk brokkolit, kelbimbót, kelkáposztát, lucernát, tojássárgáját, tejet és más tejtermékeket, valamint májat, akkor egyáltalán nem kell aggódnunk azért, hogy szervezetünkben K-vitamin hiány lép fel.

Bővebben a K-vitaminről �

Milyen fontos vitaminok vannak még? A teljes cikkhez kattintson a további részletek gombra.

Tájékoztatunk, hogy a honlap cookie-kat használ anonim látogatottsági információk gyűjtése céljából, valamint bizonyos szolgáltatások ezek nélkül nem lennének elérhetőek. Bővebb információért olvasd el adatvédelmi tájékoztatónkat.