Pirított Tökmag héj nélküli 250 g (Dénes Natura)
Pirított Tökmag héj nélküli 250 g (Dénes Natura)
1 360 Ft

Pirított Tökmag héj nélküli 250 g (Dénes Natura)

1 360 Ft

A magas antioxidánstartalmú, magnéziumban és cinkben, valamint D-vitaminban gazdag tökmag a tök ehető magja. Fogyaszthatjuk önmagában, hozzáadhatjuk tésztákhoz és sós süteményekhez, tejtermékekhez.

Részletes leírás és specifikáció
    Készletinformáció
  • Központi raktár

    Készleten van a termék

  • Bartók Béla

    Átvehető ma, nyitás: 7:30

  • Fény utcai piac

    Átvehető ma, nyitás: 7:30

  • Budaörs

    Átvehető ma, nyitás: 7:30

Részletes leírás

Kiszerelés: 250 g

A magas antioxidánstartalomúmagnéziumban és cinkbenD-vitaminban és foszforban, valamint mangánban gazdag tökmag a tök ehető magja. Jelentős linolsav-tartalmának köszönhetően pozitív hatással lehet a hólyag- és prosztatabetegségek megelőzésére. A benne található proteáz-inhibitorok gátolják a vírusok és baktériumok aktivizálódását a bélrendszerben.

Az ovális formájú, lapos felületű, világosbézs színű külső héjjal rendelkező mag alkalmazható salátáksós sütemények ízesítéséhez, hozzáadhatjuk joghurthoz, túróhoz, túrókrémhez, de ehetjük akár magában is, nassolnivalóként.

Az antioxidánsok hatékonyan veszik fel a harcot a szervezetben lévő oxidatív stressz csökkentésében, a káros hatású szabadgyökök semlegesítésében, erősítve az immunrendszer hatékonyságát. A magnézium létfontosságú enzimek aktivitásához járul hozzá, továbbá jótékony hatással van az idegrendszerre. A cink jelentősége legfőképpen a hormonrendszer-szabályozó tulajdonságában van, szabályozza az enzimatikus folyamatokat és részt vesz a sejteket körülvevő membrán felépítésének fenntartásában. 

foszfor szinte minden, a szervezetben végbemenő biológiai folyamatban részt vesz, fontos szerepe van a fehérjeszintézisben és az anyagcsere szabályozásában, továbbá hozzájárul az izmok egészséges működéséhez. A D-vitamin kulcsfontosságú szerepet tölt be a csontok egészségének megőrzésében és a kálciumháztartás szabályozásában, illetve a foszforhoz hasonlóan számos, a szervezetben végbemenő biológiai folyamatban részt vesz - jelenlétére a legtöbb szervnek szüksége van. A mangán a vércukorszint szabályozásán túl felelős a nukleinsavak képződéséért, valamint fontos antioxidáns. 

Minőségét megőrzi:
A dobozon jelzett hónap végéig (nap,hó,év)

Tárolás:
Száraz, hűvös helyen tartandó!

A termék nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot! 
A termék nem gyógyít betegségeket! A termék nem az orvosi kezelés helyettesítésére alkalmas! Betegség esetén használatát beszélje meg kezelőorvosával. Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! Ne szedje a készítményt, ha az összetevők bármelyikére érzékeny vagy allergiás! Kisgyermektől elzárva tartandó!

Teljes leírás