Kategóriák
0 termék

Himalája só durva őrlésű 1kg (Indus)

Himalája só durva őrlésű 1kg (Indus)
Cikkszám: MB396
Forgalmazó: Madal Bal Kft.
Megtakarítás: 80 Ft 540 Ft
620 Ft

Raktáron 1137 Budapest, Szent István körút 18.

Nincs raktáron 1113 Budapest, Bartók Béla út 85.

Nincs raktáron 1152 Budapest, Pólus Center

Nincs raktáron 1024 Budapest, Fény utcai piac

Raktáron 1072 Budapest, Rákóczi út 10.

Raktáron Központi raktár

Himalája só durva őrlésű 1kg (Indus)

Himalája só durva őrlésű 1kg (Indus)

db
Megtakarítás: 80 Ft 540 Ft
620 Ft
Készleteltérés lehetséges. A biztos átvétel érdekében, kérem adja le rendelését és várja meg kollégánk visszaigazolását!

Kiszerelés: 1000g

 

A só az emberi élet számára ugyanolyan fontos, mint a víz. Se víz, se só nélkül nem tudnánk létezni. A víz és a só a két legfontosabb élelmiszerünk.

Az Indus himalája só egészségjavító és -erősítő hatása Indiában már évezredekkel ezelőtt ismert volt. Az Indus sót az Ayurvéda, a hosszú és egészséges élet és az indiai gyógyítás klasszikus tudománya nagy sikerrel alkalmazta. Előnye, hogy kevésbé melegíti a testet, mint a tengeri sók, és emiatt mindegyik embertípus számára (vata, pitta, kapha) kedvezőbb a fogyasztása.

A természetes őssó, különösen a kristálysó nem gyógyszer, hanem a szó igazi értelmében vett élelmiszer. Különleges tulajdonságai folytán energiát adó és kiegyenlítő, semlegesítő és salaktalanító hatású. Az egyik legjobb természetes módszer a kristálysóoldat és a víz kombinációja, ami képes a természetes regenerálódó képességünket újraindítani és az egyensúlyt a szervezetben helyreállítani.

Az Indus völgye az a hely, ahol az indiai kultúra rábukkant erre a kincsre. A Himalája és az Indus folyó között található sóhegységben az  india-iak már évezredek óta bányásszák a világ egyik legértékesebb sóját, az Indusvölgy kősóját. A tenger kiszáradása után visszamaradt sót idővel más kőzetrétegek fedték be; 500 millió éven keresztül  folyt a só tisztulása és érése a mélyben. A külvilágtól elzárva védve volt a környezetszeny-nyezéstől. Az Indus sót mélyművelésű bányákból hozzák felszínre, majd kézi erővel lemossák, és napon szárítják. Rendkívüli természetes tisztasága miatt ezt a sót nem kell a feldolgozás során a kőzetből kimosni, hogy utána újra kristályosítsák, ahogy az nagyon sok európai sóvidéken szokásos.

A szokványos étkezési sónak számos hátránya van. A bányászott sót az ipar igényeinek megfelelően tisztítják, jellege megváltozik. A konyhasóval az élő szervezettől idegen, adalékokkal kevert vegyszert viszünk be a szervezetünkbe. A globális környezetszennyezés miatt a tengeri só minősége is megváltozott, ezért gyakran tisztítási folyamaton esik át, így minősége még inkább leromlik.

Fentiektől eltérően az Indus só tiszta, nem tartalmaz adalékanyagokat, és nem távolították el belőle a tengervízre jellemző nyomelemeket sem.

Teljes Leírás

Vásárlói vélemények:

Még senki sem nyilvánított véleményt erről a termékről.
Kérjük, jelentkezzen be és írja meg a véleményét.

Tájékoztatunk, hogy a honlap cookie-kat használ anonim látogatottsági információk gyűjtése céljából, valamint bizonyos szolgáltatások ezek nélkül nem lennének elérhetőek. Bővebb információért olvasd el adatvédelmi tájékoztatónkat.