Kategóriák
Diabo 125 ml (Herba-D) | Gyógynövény italok, sűrítmények, oldatok | Gyógynövények | Termék kategóriák | Bioegészség kft 0 termék
Diabo 125 ml (Herba-D)

Diabo 125 ml (Herba-D)

Cikkszám: DI018
Forgalmazó: Egyéb
Listaár: 6 990 Ft
Kedvezményes ár:
5 990 Ft

A Diabo egy új, természetes alapanyagú diabetikus termék, amely innovatív áttörés lehet a diabétesz ...

Részletes leírás
Diabo 125 ml (Herba-D) | Gyógynövény italok, sűrítmények, oldatok | Gyógynövények | Termék kategóriák | Bioegészség kft Készletinformáció

Nincs raktáron 1137 Budapest,
Szent István körút 18.

Nincs raktáron 1113 Budapest,
Bartók Béla út 85.

Nincs raktáron 1152 Budapest,
Pólus Center

Nincs raktáron 1024 Budapest,
Fény utcai piac

Raktáron 1072 Budapest,
Rákóczi út 10.

Nincs raktáron Központi raktár

Készleteltérés lehetséges. A biztos átvétel érdekében, kérem adja le rendelését és várja meg kollégánk visszaigazolását!
Diabo 125 ml (Herba-D)

Diabo 125 ml (Herba-D)

db
Listaár: 6 990 Ft
Kedvezményes ár:
5 990 Ft
Készleteltérés lehetséges. A biztos átvétel érdekében, kérem adja le rendelését és várja meg kollégánk visszaigazolását!

Megújult megnövelt hatóanyag tartalommal bevezető akciós áron!

Kiszerelés: 125 ml

A növényi hatóanyagok kivonása a legmodernebb biotechnológiával történik. (szuperkritikus extrakció). Az eljárás során cseppfolyós széndioxid segítségével nagy nyomáson (75-400 bar) vonjuk ki a hatóanyagokat a gyógynövényekből. A folyamat végén a széndioxid eltávozik és teljesen tiszta oldószermentes hatóanyagot kapunk, amelynek koncentrációja sokszorosa a hagyományos kivonási eljárások során keletkezett anyagénak. A másik előnye az eljárásnak az, hogy a kivonási folyamat alacsony hőmérsékleten zajlik, ezért a magasabb hőmérsékletre érzékeny komponensek is megmaradnak a végtermékben.

Az így keletkezett termék a DIABO egy nagyon magas hatóanyag koncentrációjú, ( egy adag Diabo hatóanyaga (120 mg) megfelel 3700 mg szárított növényi őrleménynek ) kellemes fahéj ízű, tartósítószer mentes étrend kiegészítő.

Felhasználási javaslat:

Használat előtt felrázandó!
A mellékelt mérőpohárba mérjen ki 2,5 ml (1 teáskanál) Diabo-t és adjon hozzá vizet.

- Fogyasztása reggeli és vacsora előtt fél órával javasolt.
- Egy üveg (125 ml) 50 adagot tartalmaz.

 

Hatóanyagok Napi adag ( 5 ml )
   
Inulin 200 mg
Lepkeszeg-mag /Trigonella foenum-graecum/ szuperkritikus extraktum 180 mg
Fahéj /Cinnamonum zeylanicum/ szuperkritikus extraktum 90 mg
Magnézium (NRV 17%)* 64 mg
Szegfüszeg / Syzygium aromaticum / szuperkritikus extraktum 40 mg
Vörös-szolo mag és – héj / Vitis vinifera/ szuperkritikus extraktum 6 mg
ebbol resveratrol 4,74 mg
Máriatövismag (Silybum marianum) szuperkritikus extraktum 5 mg
Olajfa levél/ Olea europea/ szuperkritikus extraktum 4 mg
D3 vitamin (*NRV 1000 % ) 50 μg
Folsav ( *NRV 15 % ) 30 μg
Biotin ( *NRV 20 % ) 10 μg

* NRV= Napi beviteli referencia érték felnőttek számára

 

Fahéj:
Az 1980-as évek végén kezdték el a fahéj vércukorszint csökkentő hatását kutatni, a növény aktív komponensei specifikus protein-foszforilációt –defoszforilációt hoznak létre, az inzulin receptorokon, és a receptorszignál-kaszkád egyes lépésein. A fahéj kivonat stimulálja az inzulin R-kináz autofoszforrilációját, valamint gátolja a protein tirozin –foszfatáz 1-et (PTP-1). A hiedelmekkel ellentétben nem a fahéj legismertebb komponense az illóolaj és a fahéj aldehid felelős az antidiabetikus hatás kifejeződéséért, hanem egy methylhydroxychalcone polymer (MHCP) nevű vegyület. Az MHCP stimulálja az inzulin R kinázt (PI-3 kináz), mely az inzulin R szubsztrát autofoszforilációjához vezet, ami megnövekedett glükózfelvételt eredményez az adipocytákban, hiszen az MHCP csökkenti a zsírsejtek inzulin rezisztenciáját. A fahéj étrend-kiegészítőként való alkalmazása fontos szerepet játszik a szervezet glükóz – homeosztázis fenntartásában, és nemcsak azonnal, hanem még 12 órával a bevételt követően is hatása van a szervezet cukorháztartására.

Olajfa levél:
Az olajfa levél kivonat hatását normál és streptozotocin indukálta diabéteszes patkányokon vizsgálva 14 napos kezelés hatására szignifikánsan csökkent a szérumglükóz, a totalkoleszterol, triglicerid, urea, kreatinin, aspartat amino transferaz (AST), ALT és növekedett a széruminzulin szint, a diabéteszes patkányoknál, míg az egészséges állatoknál nem változott.

Lepkeszeg mag:
A tradicionális arab, indiai és kínai orvoslás is használja. (Trigonellae foenugracei semen PH.Hg.VIII). A vércukorszintet és a koleszterinszintet is csökkentheti.

Szegfűszeg:
A szegfűszeg kivonat tradicionális gyógynövényként szerepel a diabétesz kezelésében. A vizsgálatok során streptozotocin indukált diabéteszes patkányokon igazolták hatékonyságát. A különböző kivonási eljárásokkal előállított extraktumok szignifikánsan csökkentették a vér glükóz szintjét. A kísérlet kezdetén a csoport vér glükóz szintje 251,84mg/dL volt, 15 nap kezelés után 154,84 mg/dL-re csökkent.

K. Ravi kutatásai is hasonló eredményre vezettek, streptozotocin indukálta diabéteszes patkányok esetében, a szegfűszeg extraktummal szignifikánsan csökkent a vér glükóz, urea, koleszterol szintje. Nőtt a glükóz tolerancia, a protein és a glikogén szint. Csökkent a glutamát oxaloacetát transzamináz és glutamát pyruvát transzamináz aktivitása.

Máriatövis mag:
A máriatövis a diabétesz következtében kialakuló májterhelés hatásainak csökkentését szolgálja.

A szilibinin megszünteti vagy csökkenti azoknak az anyagoknak a hatását, amelyek a májszövetek elhalását vagy a máj zsugorodását idézik elő. A szilibinin „méregteleníti” a májat, és elősegíti a regenerálódását.

A szilibinin egy rendkívül hatékony antioxidáns – antioxidáns-tartalma többszöröse az E- és C-vitaminénak – amely fokozza a fehérjék szintézisét a sejtekben, és májtisztítás útján támogatja a májműködés helyreállítását. Számos tanulmány számol be a szilibinin szabadgyök megkötő hatásáról. Emellett a szilibinin segíti a májsejtek osztódását és regenerációját, valamint stabilizálja a májsejtek sejthártyáját is.

 

Tárolás / Egyéb:

Szobahomérsékleten, napfénytol védve (max 25 °C-on),gyermekek elol elzárva tárolandó. A termék kupakját mindig gondosan zárja vissza! A napi ajánlott mennyiség fogyasztását ne lépje túl. Az étrend-kiegészíto nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, változatos, vegyes étrendet és az egészséges életmódot. Ne szedje a készítményt, ha az Összetevok bármelyikére érzékeny, vagy allergiás! Terhes és szoptatós anyák, gyógyszeres kezelés alatt állók és gyermekek kérjék ki kezeloorvosuk véleményét!

 

OGYÉ Not.szám: 17431/2016

 

Forgalmazó: Deko-Impex Kft.

A termék nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot! A termék nem gyógyít betegségeket! A termék nem az orvosi kezelés helyettesítésére alkalmas! Betegség esetén használatát beszélje meg kezelőorvosával. Kisgyermektől elzárva tartandó!

Vásárlói vélemények:

Még senki sem nyilvánított véleményt erről a termékről.
Kérjük, jelentkezzen be és írja meg a véleményét.

Tájékoztatunk, hogy a honlap cookie-kat használ anonim látogatottsági információk gyűjtése céljából, valamint bizonyos szolgáltatások ezek nélkül nem lennének elérhetőek. Bővebb információért olvasd el adatvédelmi tájékoztatónkat.