Kategóriák
0 termék
Flavin 5 napos Bioflavonoid program 5 x 500ml (Napkristály ital)

Flavin 5 napos Bioflavonoid program 5 x 500ml (Napkristály ital)

Cikkszám: FLA1676
Forgalmazó: Flavin
Megtakarítás: 4 910 Ft 19 990 Ft
24 900 Ft

Napkristály ital helyett kapható 5 napos Bioflavonoid feltöltő program. A Flavonoidok a szervezet an...

Részletes leírás

Nincs raktáron 1137 Budapest,
Szent István körút 18.

Nincs raktáron 1113 Budapest,
Bartók Béla út 85.

Nincs raktáron 1152 Budapest,
Pólus Center

Nincs raktáron 1024 Budapest,
Fény utcai piac

Nincs raktáron 1072 Budapest,
Rákóczi út 10.

Nincs raktáron Központi raktár

Flavin 5 napos Bioflavonoid program 5 x 500ml (Napkristály ital)

Flavin 5 napos Bioflavonoid program 5 x 500ml (Napkristály ital)

db
Megtakarítás: 4 910 Ft 19 990 Ft
24 900 Ft
Készleteltérés lehetséges. A biztos átvétel érdekében, kérem adja le rendelését és várja meg kollégánk visszaigazolását!

A Flavonoidok a szervezet antioxidáns kapacitását növelhetik, amelyek képesek lehetnek csökkenteni a szabadgyökök sejteket romboló hatását. Támogathatják a védekező rendszer optimális működését. A vörös szőlő segítheti az érrendszer optimális működését, javíthatja a keringést. Antioxidáns tulajdonsága révén, segítheti megvédeni a bőrt a szabadgyökök romboló hatásától.

ORP érték:
Az ORP érték egy oldat oxidációs és redukciós képességét jelző szám.
Minnél alacsonyabb az ORP érték, annál annál redukálóbb az oldat. A legerősebb oxidáló anyagok között az oxigén mellett többek között a savas eső és a klórozott víz is szerepel. A hidrogénnel dúsított gyümölcskoncentrátum jelentős mértékben tartalmaz bioflavonoidokat és erős redukciós képessége révén ORP-400 mV értékkel bír és csökkenti a szervezet oxidatív terhelését.

1. NAP

Sylimarin
Májsejtek regenerációja
Gátolja a kötőszövetesedést és a gyulladásos reakciókat
Hepatitis C vírus számot csökkenti
Sejtek inzulinérzékenységét javítja
Növeli a glutation és a szuperoxid-dizmutáz szintet

 

A máj az emberi szervezet egyik legfontosabb szerve, több feladatot is ellát: méregtelenít, számos életfontosságú anyagot állít elő és tárol, illetve epét termel. Méregtelenítő munkája következtében a szervezetbe jutó mérgező anyagok hatásának fokozottabban van kitéve, mint más szervek.
A kötőszövetes átépülés legsúlyosabb formája, a májcirrhosis általában hosszú éveken át tartó károsító hatások következtében alakul ki. Az élet minősége már a májbetegség kezdetén megváltozik, az emésztési zavar, hasmenés, puffadás és fáradékonyság mellett gyakran a nemi vágy is csökken, a férfiaknál impotencia alakul ki, a betegség előrehaladása pedig súlyos-életveszélyes szövődményekhez vezet.

A máriatövis hatóanyagát, a silimarint tartalmazó gyógyszerek a világ fejlett országaiban még ma is a májvédő kezelés élvonalába tartoznak. A silimarin hatása összetett, kivédi a májtestet károsító anyagok hatását, fokozza a májsejtek regenerációját is.
A silimarinnal világszerte számos klinikai vizsgálatot végeztek, melyekben nem csak az bizonyosodott be, hogy a betegek panaszai csökkentek, és közérzetük javult, hanem objektív laboratóriumi módszerekkel mérhető volt a májsejtek működésének javulása.
Növeli a glutation és a szuperoxid dizmutáz (SOD) szintjét is, melyek testünk legerősebb antioxidánsai.

Ezen kívül kedvezően hat a sejtek inzulinérzékenységére.
A sylimarin növeli a test természetes antioxidánsainak, például a glutationnak és a szuperoxid-dizmutáz enzimnek a mennyiségét, amely a szuperoxid gyököt semlegesíti.

1. Hatóanyagok az ajánlott napi bevitelben 500 ml

Összes polifenol    3500 mg
Ebből - Flavonoid    2704 mg
Antocianidin      100 mg
Sylimarin                     300 mg
Apigenin                       70 mg
Antioxidáns (ORP)    - 400mV

 

Kempferol

A kempferol is meglehetősen gyakori a gyümölcsökben, gyökér- és levélzöldségekben, fűszerekben, hüvelyesekben

Ennek egyik fő okaként a tartós oxidatív stressz okozta DNS károsodást tartják számon. Antioxidánsok eltávolítják a szabadgyököket. Kaempferol nevű flavonoid jelentős mennyiségben található teában, brokkoliban, vörösszőlőben, kelbimbóban és almában. Ezen tanulmány a kaempferol kemopreventív tulajdonságát viszgálja. A kísérletben 1,2-dimetil-hidrazin adagolással indukálunk vastagbélrákot patkányokban, ezzel utánozzuk a humán vastagbélrák kialakulását, ezért ez ideális modell kemoprevenciós tanulmányok elvégzésére.
A kaempferol kiegészítés csökkentette az 1,2-dimetil-hidrazin okozta károsító hatásokat és optimalizálta olyan antioxidáns enzimek múködését mint a kataláz, a szuper-oxid dizmutáz és a glutation-peroxidáz. Az enzimek működésének helyreállítása annál teljesebb volt, minél magasabb dózisban kapta a csoport a kaempferol kiegészítést. A tanulmány azt mutatja, hogy kempferol biztonságosan használható, mint kemopreventív szer vastagbélrák esetén.

2. Hatóanyagok az ajánlott napi bevitelben 500 ml

Összes polifenol      3500 mg
Ebből - Flavonoid    2704 mg
Antocianidin       100 mg
Apigenin                       70 mg
Kaempferol        39 mg
Antioxidáns (ORP)  - 400mV

 

3. NAP

Kempferol
A kempferol is meglehetősen gyakori a gyümölcsökben, gyökér- és levélzöldségekben, fűszerekben, hüvelyesekben

Kvercetin
Gátolja az érelmeszesedést
Vérnyomáscsökkentő hatás
Baktérium szaporodást gátló(Helicobakter pilori)

Felfedezése óta és a kapcsolódó laboratóriumi vizsgálatok során vitatott hírnevet szerzett, mivel először mutagénként, majd hatásos rákellenes vegyületként vált ismertté.
Ezt az apoptózis serkentésén keresztül fejti ki. A különböző enzim-ek aktivitásának módosítása, gátlása.

A resveratrol és kvercetin hatékonyan gátolja az orális, hámeredetű karcinómák növekedését és proliferációját.
Az apigenin és kvercetin gátolja a melanoma növekedését. A kvercetin gátolja a P21-RAS-expressziót primer humán vastag- és végbél sejtvonalban.

Helicobakter pilori
(A baktérium minden bizonnyal régóta él együtt az emberrel, hiszen Chilében egy 1800 éves múmia gyomrában is megtalálták; hatással van a védekező rendszerre is, ami lehetővé teszi, hogy túlélje hordozóját.)
Számos tanulmány kimutatta, hogy bizonyos Flavonoidok és a C-vitamin gátolja a betegséget okozó baktérium elszaporodását. A legalkalmasabbak: a fehér- és a zöldtea kivonat, az epigallokatechin gallát (EGCG), a kurkuma sárga színét adó kurkumin, a zellerből és az articsókából kivont, szintén sárga luteolin, illetve a vörösborban lévő kvercetin.

Kvercetin leírták, hogy javítja az endotél-függő elernyedését az aorta, csökkenti a szisztolés vérnyomást, és csökkenti a szív hipertrófia és proteinuria magas vérnyomásban szenvedő patkányoknál.
Kleemann et al. [35] beszámolt a gyulladásgátló és antiaterogén hatásait a kvercetin és kimutatták, hogy a rövid távú kezelés 14 napon át étrendi kvercetin sikerült teljesen oltja a citokin-indukált expressziója humán C-reaktív protein (CRP) transzgén egerekben . Az emelő szintje CRP egy gyulladás marker, hogy növeli a CVDs [35, 49]. Bhaskar et al. [50] vizsgálta a antiatherosclerostikus tulajdonát kvercetin és megállapította, méltó regressziós érelmeszesedés a kórszövettani vizsgálat az aorta hiperkoleszterolémiás nyulak kiegészített kvercetin. Ez arra utal, a potenciális a kvercetin, mint alternatív terápiás szer az érelmeszesedés és a CVDs valamint a magas vérnyomás és az elhízás, hogy vezethet CVDs [50 - az 52.]. Camellia chinensis [53, 54], Allium fistulosumés Calamus scipionum [54], Moringa oleifera [17, 55], Centella asiatica [56], a Hypericum hircinum [57],és a Hypericum perforatum [58] is leírták, hogy magas a kvercetin.

3. Hatóanyagok az ajánlott napi bevitelben 500 ml

Összes polifenol  3500 mg
Ebből - Flavonoid    2704 mg
Antocianidin       100 mg  
Kvercetin                   196 mg
Kaempferol        39 mg
Antioxidáns (ORP)  - 400mV

 

4.NAP

Kvercetin
Gátolja az érelmeszesedést
Vérnyomáscsökkentő hatás
Baktérium szaporodást gátló(Helicobakter pilori)

Heszperidin
Bőségesen megtalálható főleg a citrusfélékben.
Érfal erősítő, vérnyomáscsökkentő
Baktérium- és vírusölő
Gyulladáscsökkentés
Génexpressziós vizsgálatok rámutattak jelentős antioxidáns hatására illetve szabadgyök megkötő képességére.

A kvercetin az egyik leggyakrabban előforduló flavonoid a növényvilágban. Feketeszeder, eper, dió, kukorica, tea.

Heszperidin: Flavonoidok közé tartozik.
Bőségesen megtalálható főleg a citrusfélékben.
Legjellemzőbb hatása az érfal erősítés.
Génexpressziós vizsgálatok rámutattak jelentős antioxidáns hatására illetve szabadgyök megkötő képességére.

Állatkísérletekben fokozta szervezet szepszis (vérmérgezés) elleni védekező képességét. Egerekben például elnyomta a fertőzés okozta sokkot hasüregben előidézett szalmonella fertőzés esetén.
A szervezet gyulladáscsökkentő tevékenységét nagymértékben fokozza illetve fájdalomcsillapító hatását is kimutatták narancshéjból származó hesperidin vegyület esetént: Heszperidin 33%-al javította a mancs ödémás állapotát patkánykísérletekben. Ezen kívül a Heszperidin gátolta a mellhártyagyulladás okozta váladék képződését.

Vérnyomáscsökkentő hatású: spontán hipertóniás patkányoknál képes volt normalizálni a magasvérnyomást.
Szérum-koleszterin összetételt javítja illetve koleszterinszint csökkentő hatású: Jelentősen növeli a HDL és csökkenti az LDL koleszterinszintet. Koleszterinszint-csökkentő tevékenységet mutatott hiperkoleszterinémiás kísérleti patkányok vizsgálatánál. A magasvérnyomás igen gyakori a modern társadalmakban élő ember mértéktelen étrendi sófogyasztása illetve a pszichoszociális stressz mértéke miatt. Ezen tényezők hatását a szervezet nem képes ellensúlyozni és tolerálni. Mindezek miatt a magasvérnyomás erős rizikónak számít a szívelégtelenség illetve a kamrai fibrózis kialakulásában.

Patkánykísérletekben a hyperlipidemiás (zsírok átlagosnál jóval magasabb szintje a szervezetben) állatokban jelentős csökkenést mutatott a testzsír- és triglicerid-szintben. Ez fontos rizikófaktora az érelmeszesedésnek és egyéb kardiovaszkuláris megbetegedéseknek.

Gátolja a csontvesztést: Egérkísérletekben modellezték a manopausa után kialakuló csontritkulást. A hormonkezeléssel előidézett, előrehaladott csontritkulást diagnosztizált csoportban hesperidin adagolás következtében szignifikánsan megfigyelhető volt a csontfaló osteoclast sejtek számának csökkenése. A combcsont mennyisége és vastagsága is növekedett. Növekedett a csontszerkezet sűrűsége vagyis a hesperidin csontritkulás gátló hatásúnak bizonyult.

Jelentős a jelenlegi tudományos érdeklődés a Flavonoidok neuroprotektív hatásai iránt.
Az egyik londoni tanulmány szerint egerek és patkányok agyában mérhető volt bizonyos Flavonoidok (hesperidin, naringenin) koncentrációjának jelentős emelkedése az eltelt idő függvényében. Vagyis a hesperidin képes áthatolni a vér-agy gáton. Argentín kutatás kimutatta a heszperidin kedvező szedatív tevékenységét az idegrendszerben, olyan agyi receptorokat befolyásol (adenozin-receptorok), amelyek a nyugtató hatásért illetve a fájdalomérzetért felelnek. Az egyik ilyen opioid receptor, amelynél a hesperidin képes volt blokkolni a mozgásszervi tevékenységet. Ezek alapján például az álmatlanság kezelésében van kiemelkedő jelentősége a hesperidinnek.
Képes a vér-agy gátol átjutni és a jelátviteli folyamatokat segíteni.

4. Hatóanyagok az ajánlott napi bevitelben 500 ml

Összes polifenol  3500 mg
Ebből - Flavonoid    2704 mg
Antocianidin       100 mg  
Kvercetin                   196 mg
Hesperidin        90 mg
Antioxidáns (ORP)  - 400mV

 

5. NAP

Heszperidin
Bőségesen megtalálható főleg a citrusfélékben.
Érfal erősítő, vérnyomáscsökkentő
Baktérium- és vírusölő
Gyulladáscsökkentés
Génexpressziós vizsgálatok rámutattak jelentős antioxidáns hatására illetve szabadgyök megkötő képességére.

Myricetin
Erős gyulladásgátló
Baktériumölő hatás
Sugárkezelés hatékonyságát fokozza
Agy öregedési folyamatait lassítja


Egy, közel kétszázezer ember bevonásával végzett táplálkozásra vonatkozó tanulmány azt bizonyítja, hogy a flavonolokban gazdag étrend csökkenti - különösen a dohányosok esetében - a hasnyálmirigyrák kialakulásának kockázatát. A flavonolok (lásd keretes írásunkat) elsősorban a gyümölcsök héjában koncentrálódnak; a hatást kiváltó összetevők minden növényi alapú ételekben megtalálhatók, de főleg a vöröshagyma, az alma, a bogyós termések, a kelkáposzta és a brokkoli tartalmaz nagy mennyiségben.

Patkánykísérletekben koszorúér tágítás(myricetin, kvercetin)

Baktériumölő hatás: Staphylococcus baktériumok szaporodását és aktivitását gátolják(myricetin, kvercetin).

Enhancement rekombináns miricetin a sugárérzékenységét tüdőrák A549 és a H1299 sejteket.
Zhang S , Wang L , Liu H , Zhao G 1 , Ming L .
Szerző információ
Absztrakt

CÉL:
Myricetin, egy közös étrendi flavonoid széleskörűen eloszlik a gyümölcsök és zöldségek, és használják, mint egy egészségügyi étrend-kiegészítő alapuló immunrendszer működését, antioxidáns és gyulladásgátló tulajdonságokkal rendelkezik. A cél az volt, hogy vizsgálja meg a hatását miricetin a sugárkezeléssel kombinálva fokozza sugárérzékenységét tüdőrák A549 és a H1299 sejteket.

MÓDSZEREK:
A549 sejteket és H1299 sejteket kitett röntgen vagy anélkül miricetin kezelést. Colony képződés esszék, a CCK-8 vizsgálatban, áramlási citometriával és kaszpáz-3 szintlekérdezés arra használni, hogy értékelje a miricetin sugárérzékenyítés aktivitását sejt proliferáció és apoptózis in vitro.

EREDMÉNYEK:
Összehasonlítva a kitett csoportot anélkül miricetin kezelés, a kezelt csoportban szignifikánsan miricetin elnyomott túlélő frakció és sejt proliferáció, fokozott apoptózis a sejt és a megnövekedett kaszpáz-3 fehérje expresszió után röntgen-expozíció in vitro.

 

Három különböző neuroprotektív funkcióit miricetin ellen glutamát által kiváltott neuronális sejtpusztulás: bevonása közvetlen gátlása a kaszpáz-3.
Shimmyo Y 1, Kihara T, Akaike A, Niidome T, Sugimoto H.
Szerző információ
Absztrakt

A serkentő neurotranszmitter glutamát felhalmozódhat a agy és úgy gondolják, hogy részt vesz a etiológiájában számos neurodegeneratív rendellenességek, beleértve az ischaemia és az Alzheimer-kór.Ezért fontos, hogy keressen vegyületekre, amelyek csökkentik a glutamát neurotoxicitást. Ez a glutamát által közvetített excitotoxicitás által okozott intracelluláris Ca2 + túlterhelés keresztül az N-metil-D-aszpartát receptor NMDAR), reaktív oxigén (ROS) generáció, és a kaszpáz-3 aktiválását. Itt megmutatjuk, hogy a természetes flavonoid miricetin gátolta glutamát által kiváltott excitotoxicitás és védett neuronok több, különböző mechanizmus. Először is, Myricetin érintette modulációja a NMDAR foszforilációval, ami a későbbi csökkentését glutamát által kiváltott intracelluláris Ca2 + túlterhelés. Másodszor, miricetin gátolta a ROS által okozott glutamát. Végül, a glutamát-indukált aktiválását a kaszpáz-3 csökkent miricetin kezelést. Sőt,miricetin közvetlenül kölcsönhatásba az aktív hely a kaszpáz-3 keresztül három hidrogénkötések és gátolta annak aktivitását. Arra a következtetésre jutottunk, hogy miricetin gátolta a glutamát által kiváltott idegi toxicitás többszörös biokémiai úton. Ezek az eredmények azt mutatják, hogy a miricetin potens antineurodegenerative vegyület és hozzájárulhat a felfedezés Egy olyan gyógyszer, amely leküzdésére neurodegeneráció.

5. Hatóanyagok az ajánlott napi bevitelben 500 ml

Összes polifenol  3500 mg
Ebből - Flavonoid    2704 mg
Antocianidin       100 mg  
Myricetin                   320 mg
Hesperidin        90 mg
Antioxidáns (ORP)  - 400mV

 

A termék nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot! A termék nem gyógyít betegségeket! A termék nem az orvosi kezelés helyettesítésére alkalmas! Betegség esetén használatát beszélje meg kezelőorvosával. Kisgyermektől elzárva tartandó!

Vásárlói vélemények:

Még senki sem nyilvánított véleményt erről a termékről.
Kérjük, jelentkezzen be és írja meg a véleményét.

Tájékoztatunk, hogy a honlap cookie-kat használ anonim látogatottsági információk gyűjtése céljából, valamint bizonyos szolgáltatások ezek nélkül nem lennének elérhetőek. Bővebb információért olvasd el adatvédelmi tájékoztatónkat.