Kategóriák
Lactomicrosel 40 db 200 mg tabletta (Dr. Aliment) | Bioegészség kft 0 termék
Lactomicrosel 40 db 200 mg tabletta (Dr. Aliment)

Lactomicrosel 40 db 200 mg tabletta (Dr. Aliment)

Cikkszám: DRA205
Forgalmazó: Dr. Aliment
Listaár: 1 090 Ft
Kedvezményes ár:
990 Ft

A szelén egy antioxidáns hatású mikroelem. Ha az élelmiszerek nem tartalmaznak elegendő szelént megn...

Részletes leírás
Lactomicrosel 40 db 200 mg tabletta (Dr. Aliment) | Bioegészség kft Készletinformáció

Raktáron 1137 Budapest,
Szent István körút 18.

Nincs raktáron 1113 Budapest,
Bartók Béla út 85.

Raktáron 1152 Budapest,
Pólus Center

Raktáron 1024 Budapest,
Fény utcai piac

Nincs raktáron 1072 Budapest,
Rákóczi út 10.

Raktáron Központi raktár

Készleteltérés lehetséges. A biztos átvétel érdekében, kérem adja le rendelését és várja meg kollégánk visszaigazolását!
Lactomicrosel 40 db 200 mg tabletta (Dr. Aliment)

Lactomicrosel 40 db 200 mg tabletta (Dr. Aliment)

db
Listaár: 1 090 Ft
Kedvezményes ár:
990 Ft
Készleteltérés lehetséges. A biztos átvétel érdekében, kérem adja le rendelését és várja meg kollégánk visszaigazolását!

Lactomicrosel 100 µg szelén/tabletta hatóanyag 40 db 200 mg

Ma már az egész város abból él, hogy az itt előállított élelmiszereket Kínaszerte az egészség védjegyeként árulják. A jelenségért egy barlang a felelős. Mi a titka a barlangnak? Az, hogy ez a világ egyetelen helye, ahol a kőzetben jelentős szelénfeldúsulást mutatható ki. A barlang bejáratánál megcsapja az orrunkat a jellemző fokhagyma szag, ami a hidrogén-szelenid csalhatatlan jele.

A szelén egy antioxidáns hatású mikroelem. Ha az élelmiszerek nem tartalmaznak elegendő szelént megnő a szívbetegségek kockázata. Az alacsony szelénbevitel pajzsmirígy alulműködést, fáradtságot, elhízást és terméketlenséget eredményez.

Nem kellene az embereknek is adnunk szelént az élelmiszerbe keverve? Egyszerűnek tűnik megoldani a kérdést, de van egy súlyos probléma. Az ásványi szelént könnyű túladagolni. Nem lehet úgy élelmiszert forgalomba hozni, hogy tudjuk, hogy a tízszeres mennyiség elfogyasztása akár mérgezést is okozhat. Ezt a problémát sikerült megoldanunk a Debreceni Egyetemen. Kimutattuk, hogy a probiotikus joghurt baktériumok úgy alakítják át, ártalmatlanítják az ásványi szelént, hogy azt 100-500 nm méretű vörös elemi szelén gömböcskék formájában a sejtjeikben tárolják. Ez a szelénforma a LactoMicroSel®, ami nem adagolható túl, ugyanakkor jól felszívódik és hasznosul, így ideális módja az élelmiszerek és takarmányok szelén kiegészítésének. Kiderült, hogy a szelénnel dúsított tejből gyártott joghurt nem lehet mérgező számunkra, akkor sem, ha a javasolt napi bevitel százszorosát, ezerszeresét fogyasztjuk folyamatosan minden nap, ugyanakkor a szelén jótékony hatásai már kis mennyiségnél is jelentkeznek.

A szelénnek ez a formája még a növényekre is hatással van. Szövettenyészetben a növények sokkal lassabban öregszenek, kétszer olyan hosszú ideig élnek. Szöveteikben olyan mennyiségben halmozzák fel ekkor a szelént, hogy bármilyen más formájú szelén már régen a növény pusztulását okozná. Szelénnel dúsított takarmányok megakadályozták, hogy a mikroszkopikus gombák által termelt mérgek, a mikotoxinok károsítsák az állat szervezetét. Egyre jobban feltárt folyamat, hogy a szelén a mérgező higanyt is megköti, az agyban hozzá kapcsolódik, így az nem tud káros hatást kifejteni. A szelénnel dúsított élelmiszerek vagy étrendkiegészítők rendszeres fogyasztása mérhető, jelentős közegészségügyi hatással lenne.

Összetevők: nátrium-hidrogén-szelenittel készített joghurtpor (LactoMicrosel), E-vitamin
Adalékok: csomósodásgátlók: mikrokristályos cellulóz, magnéziuzm sztearát
Térfogatnövelő: kovasav
Tápanyag és energiatartalom 1 tablettában:
Energiatartalom 0,55 kJ(0,13 kcal)
Fehérje: 0,005 g
Szénhidrát: 0,025 g
Zsír:0,001 g
Szelén 100µg( az RDA* 183%-a)
E-vitamin 6 mg( az RDA* 50%-a)

*RDA: felnőttek számára ajánlott napi bevitel

Tárolás: Száraz hűvös helyen tartandó!
Felhasználási javaslat: napi 1x1 tabletta

Vásárlói vélemények:

Még senki sem nyilvánított véleményt erről a termékről.
Kérjük, jelentkezzen be és írja meg a véleményét.

A termékhez ajánljuk

Pajzs komplex tabletta 40 db (Dr. Aliment)

A szelén az egyik legfontosabb esszenciális mikroelem. A jól ismert antioxidáns, fontos szerepet játszik a pajzsmirigy megfelelő hormontermelésének biztosításában

Listaár: 1 460 Ft
Kedvezményes ár:
1 335 Ft

Tájékoztatunk, hogy a honlap cookie-kat használ anonim látogatottsági információk gyűjtése céljából, valamint bizonyos szolgáltatások ezek nélkül nem lennének elérhetőek. Bővebb információért olvasd el adatvédelmi tájékoztatónkat.