Kategóriák
Salvus Víz - Gyógyvíz 1500ml akciós áron 655Ft 0 termék
Salvus gyógyvíz 1500ml - Salvus víz

Salvus gyógyvíz 1500ml - Salvus víz

5/3 értékelés
Cikkszám: SAL043
Forgalmazó: Egyéb
Listaár: 790 Ft
Kedvezményes ár:
655 Ft

Savtúltengéses gyomorhurut, valamint a savtúltermeléssel járó gyomorbetegségek esetén. Az ásványvíz ...

Részletes leírás
Salvus Víz - Gyógyvíz 1500ml akciós áron 655Ft Készletinformáció

Raktáron 1137 Budapest,
Szent István körút 18.

Nincs raktáron 1113 Budapest,
Bartók Béla út 85.

Raktáron 1152 Budapest,
Pólus Center

Raktáron 1024 Budapest,
Fény utcai piac

Raktáron 1072 Budapest,
Rákóczi út 10.

Raktáron Központi raktár

Készleteltérés lehetséges. A biztos átvétel érdekében, kérem adja le rendelését és várja meg kollégánk visszaigazolását!
Salvus gyógyvíz 1500ml - Salvus víz

Salvus gyógyvíz 1500ml - Salvus víz

db
Listaár: 790 Ft
Kedvezményes ár:
655 Ft
Készleteltérés lehetséges. A biztos átvétel érdekében, kérem adja le rendelését és várja meg kollégánk visszaigazolását!

Bükkszék változatos természeti környezetben lévő üdülőfalu, a Bükk hegység nyugati lábánál, a Tarna völgyének peremén fekszik. Itt kerül kitermelésre 540 m mélyről a hazánkban egyik legnépszerűbb, 39 °C hőmérsékletű Salvus gyógyvíz.
Fürdőkúra formájában mozgásszervi betegségek (pl.: reuma), sérülések utáni rehabilitáció (csonttörés, szalagsérülés), nőgyógyászati problémák (meddőség, kismedence-gyulladás), bőrgyógyászati kezelésre javasolják az orvosok.

salvus gyogyviz
Anyagcsere, emésztőrendszeri és légzőrendszeri panaszokra is javasolt használata.
Cukorbetegség, dohányzási panaszok, légúti betegségek, gyomorfekély, gyomorsavtúltengés, vastagbél gyulladás, asztma, köhögés, garat és gégegyulladás és még sok más hasonló panasz kezelésére orvosilag is támogatott a használata.

Salvus Víz - Gyógyvíz 1500ml

Egy liter salvus vízben 1000 mg-nál több az oldott alkotórész; a nátrium, a kálium, a hidrogén-karbonát-ion van túlsúlyban. Ezek közé tartozik elsősorban a bükkszéki Salvus víz, valamint Balf, Fonyód forrásainak, továbbá a parádi Csevice és a szegedi Anna-forrás gyógyvize. (A balfi, a fonyódi és a parádi Csevice-források vize alkáli-hidrogén-karbonátos savanyú víz.) Az alkalikus vizek terápiás felhasználásában régóta jelentős helyet foglal el az ivókúra.

salvus viz

Egy liter Salvus vízben 1000 mg-nál több az oldott alkotórész; a nátrium, a kálium, a hidrogén-karbonát-ion van túlsúlyban. Ezek közé tartozik elsősorban a bükkszéki Salvus víz, valamint Balf, Fonyód forrásainak, továbbá a parádi Csevice és a szegedi Anna-forrás gyógyvize. (A balfi, a fonyódi és a parádi Csevice-források vize alkáli-hidrogén-karbonátos savanyú víz.) Az alkalikus vizek terápiás felhasználásában régóta jelentős helyet foglal el az ivókúra.
 
Az ásványvíz alkalikus tulajdonságai jól érvényesülnek a savlekötő képességben, emiatt felhasználásuk első területe a savtúltengéses gyomorhurut, valamint a savtúltermeléssel járó gyomorbetegségek. Fontos a bevétel időzítése: vizsgálatokkal igazolták, hogy az étellel együtt fogyasztott nátrium-hidrogén-karbonát után fokozódik a gyomorsavtermelés, az étkezés előtt 1 órával elfogyasztott nátrium-hidrogén-karbonát hatására viszont csökken. A savtúltengésben szenvedőknek érdemes tehát éhgyomorra, illetve az egyes étkezések közti idő alatt fogyasztani 2–3 dl-t, több kis részletben, azaz néhány kortyot egy-egy alkalommal. A fekélybetegségek kezelésében is hatékony a Salvus víz, illetve az ebből tartott kúra.
A Salvus víz előnyösen befolyásolja az ún. diszpepsziás panaszokat is, főleg ha savtúltermeléssel kapcsolatosak (émelygés, hányinger, puffadás, teltségérzet, tompa gyomortáji nyomás), nem bizonyított azonban a hatása epeút-, epehólyagmegbetegedés miatti tünetegyüttes befolyásolásában.  Kedvezőek az alkalikus gyógyvizek – nyákoldó tulajdonságuk miatt – a gyulladásos gyomor-bélrendszeri kórképek egy részében is, főleg a sok nyálkát termelő betegségekben.
Megfigyelések alapján a cukorbetegségben csökkenhet az inzulinigény alkalikus gyógyvíz fogyasztása esetén. 
Az alkalizáló hatás megmutatkozik a vizeletkiválasztó rendszerben a vizelet kémhatásának alkalikus irányban való változásában; ez kedvező ugyan a húgysavas sók oldásához, de nemkívánatos a karbonát- és foszfátkövek kicsapódásának veszélye esetén. Nyálkaoldó tulajdonsága miatt kedvező az idült húgyúti gyulladásokban is, de nem javasolt coli-baktérium okozta fertőzésben, mert e baktérium szaporodását segíti az alkalikus kémhatás. 
Az alkalikus gyógyvizek felhasználhatók a savhiányos gyomorhurutok kezelésében is nyálkaoldó képességük, valamint a bennük levő szénsav savtermelést fokozó hatása miatt. Egyes adatok azt bizonyítják, hogy a húgysav anyagcserét befolyásolva fokozzák a húgysavkiválasztást, emiatt kedvező hatásra számíthatunk köszvény ellen alkalmazva. 
Nyálkaoldó tulajdonságuk miatt kerülnek az alkalikus gyógyvizek a hörgők idült megbetegedéseinek gyógykezelési lehetőségei közé. Idült hörghurutban 2–3 dl Salvus víz forró tejjel vagy langyos vízzel felhígítva, kisebb adagokban, több alkalomra elosztva megkönnyíti a köpetürítést, a gyulladásos váladék kiürülését. Illetve párologtatóba, gőzölni is kiváló.
Nem javasolt a Salvus víz coli-fertőzésben, foszfát- és karbonát-jellegű vesekövek esetén, valamint nátrium- és vízretencióval járó állapotokban.


FŐBB ALKOTÓRÉSZEK:

KATIONOK    mg/l     ANIONOK    mg/l
Nátrium (Na+)    5.800,0     Klorid (Cl—)    2.020,00
Kálium (K+)    75     Bromid (Br—)    13,9
Magnézium (Mg2+)    31,9     Iodid (I—)    2,08
Lítium (Li+)    2   Fluorid (F—)    3
Hidrogén-karbonát (HCO3—)    12.810,00  

A termék nem gyógyít betegségeket! A termék nem az orvosi kezelés helyettesítésére alkalmas! Betegség esetén használatát beszélje meg kezelőorvosával. Kisgyermektől elzárva tartandó!

Vásárlói vélemények:

Banyus Banyus  (2018. július 09., hétfő)
Értékelés: 5
Gyomorfekélyre is nagyon tudom ajánlani. Régóta vásárolom ezt a terméket ebben a boltban. Az ára sajnos szépen kúszik felfele. Lassan már a gyógyszertári árat eléri. Meggondolandó ezek után,hogy érdemes e ezen a felületen továbbra is megrendelni. rn


janko63 janko63  (2017. május 16., kedd)
Értékelés: 5
Nagyon jó, II típusú cukorbetegségre is, ajánlom, nálam bevált a vércukor csökkentő hatása.


  (2017. március 13., hétfő)
Értékelés: 5
Az ízét meglehet szokni elsőre nem mindenkinek fog lemenni, gyomorhurutra tökéletes.


A termékhez ajánljuk

Hunyadi János glaubersós gyógyvíz 700ml

A Hunyadi János gyógyvíz elsősorban hashajtásra alkalmazható. Két fő alkotója a glaubersó és a keserűsó. A gyógyvíz végigöblíti a bélfalat és leoldja a baktériumokat, gyulladásos váladékot és eltávolítja a széklettel.

Listaár:
370 Ft

Ferenc József gyógyvíz 700ml

Kíméletes hashajtó hatású gyógyvíz, amely eredményesen alkalmazható: erőlködés nélküli székletürítés igénye esetén. aranyér betegség megelőzésére, kezelésére, enyhe bélgyulladás kezelésére, elhízás ellen.

Listaár:
335 Ft

Mira Glaubersós gyógyvíz 700 ml

A gyógyvíz kúraszerű használata gátolja az epekőképződést és az epehólyag-gyulladás kifejlődését. A glaubersó epehólyag-összehúzó hatásának köszönhetően az epehólyag kiürül, megszűnik a kőképződésnek kedvező epepangás.

Listaár: 380 Ft
Kedvezményes ár:
330 Ft

Tájékoztatunk, hogy a honlap cookie-kat használ anonim látogatottsági információk gyűjtése céljából, valamint bizonyos szolgáltatások ezek nélkül nem lennének elérhetőek. Bővebb információért olvasd el adatvédelmi tájékoztatónkat.